Ilie Năstase se simte acasă de parcă intră „la pușcărie”

Fantomele trecutului îl bântuie pe fostul lider mondial

Ilie Năstase, fost lider al tenisului mondial, este bântuit de gloria trecutului său și recent s-a declarat nemulțumit de modul în care statul român a considerat că trebuie să își trateze eroii, acei sportivi care prin succesul lor au ținut „lipiți” de ecrane milioanele de telespectatori.

Nasty, ajuns la aproape 75 de ani, a declarat pentru DigiSport că se simte „prizonierul” trofeelor sale, pe care le ține într-o camera și pe care am cam vrea să le expună, dar nu are unde. Printre cele 58 de titluri la simplu pe care Ilie Năstase le-a câștigat de-a lungul carierei sale, se numără și US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973.

„Să o țin eu și să mă uit în fiecare zi la ea și la trofeele mele! Nici nu mai intru în camera cu trofee, parcă mă răscolește, parcă intru la pușcărie. Sunt un prizonier al acestor trofee. Și vreau să le împărtășesc cu toată lumea, dacă să se poate! Dacă nu, pun un lacăt și le închid”, a declarat Ilie Năstase.

„Nimeni nu-i profet în țara lui”

Ca să ne amintească cât de important este el, Năstase consideră că ar trebui să i se ridice chiar și o statuie, vorba aia, „îi facem statuie, la cât de bun a fost”. Iar pentru acest lucru, Năstase ar fi încercat să intervină chiar și la primarul Capitalei.

„România nu acordă niciun respect campionilor! Nadia Comăneci nu are statuie, o are în America! Eu încerc de nu știu câte luni să mă apropii de primarul Capitalei, mi-a făcut Ciprian Marica o statuie, care îmi este naș. Vreau să o pun și eu acolo unde trece lumea”, a spus Ilie Năstase.

Până când va avea o statuie publică, lui Năstase nu îi rămâne decât să o admire pe cea primită de la Marica, fotbalistul care l-a nășit pe Ilie cu Ioana. Nu știm cât de bun augur a fost această „nășie”, având în vedere că Ioana dă semne că nu mai vrea să fie „soție de general”, la nici un an de la căsătoria cu rebelul tenisului din anii 70.

Citește și: Ioana Năstase nu mai vrea să fie soție de general