Foto: Facebook Nelu Tătaru

Nelu Tătaru își ia funcția de Ministru al Sănătății în serios. Ne promite o viață frumoasă și normală vara asta, dacă suntem cuminți. Nici măcar nu trebuie să fii ministru sau vreun politician mai micuț ca să promiți chestii pe care lumea să le și creadă. Totul e să promiți în public ceva și publicul te va crede. Și te va și aplauda vesel. Nu contează cum și ce ar trebui să respecți pentru a fi mai liber și mai în siguranță.

Contează că e cineva acolo, care să-ți promită ceva care să-ți convină. Un fel de vise frumoase vândute, pentru care tu nu trebuie să faci nimic:

”Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a declarat Nelu Tătaru.

Până una-alta, românul vrea bere, mici și terase, și-ar milita și-n piața publică, dacă legea coronavirusului i-ar permite.

Nelu Tătaru a mai anunțat o chestie interesantă: vor fi controale și trebuie să fim precauți cu spațiile comune din unităţile de alimentaţie publică, respectiv toaletele. În acest context, ministrul a spus că recomandă administratorilor teraselor să asigure dezinfecţia după fiecare client. Adică: ceea ce ar fi trebuit să știm încă de pe la vârsta de 4 ani.

E amuzant cum pentru unii români ideea de igienă a venit odată cu virusul. Pe principiul, să mă spăl pe mâini ca să nu iau coronavirus. Să fiu civilizat ca să nu iau virusul. Să nu fac mizerie în toaletă, că e posibil să împrăștii ceva hepatite. Și da, e în fișa postului unora să curețe după tine. Dar, e important să menții pe cât se poate curățenia aia. Tu, însuți.

”Organele de control, vor fi acolo fiindcă ne aşteptăm ca la o măsură de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor să avem şi un impact asupra numărului de cazuri”, a adăugat Tătaru.

E lesne de înțeles că terasele înseamnă și toalete, așa cum orice spațiu public vine la pachet cu anumite utilități. Problema e că e rușinos ca un ministru, un om până la urmă, să insiste pe curățenia care ar trebui să existe, independent de pandemii, epidemii sau virusuri:

”Fiecare relaxare implică un risc de transmitere comunitară, noi trebuie să fim pregătiţi pentru a gestiona”.

Citește și: Alexandru Rafila ne vrea relaxați în iunie

#News