Ion Ștefan

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, reacționează la proteste și reacționează cam metaforic. Se renunță la posturi și se fac angajări, într-o perioadă în care siguranța financiară este zilnic încercată. Și într-o perioadă în care nimic nu este foarte sigur. Nu prea e vremea protestelor. Și nici o nouă teamă nu ar trebui adăugată temerilor zilnice. Cu toate acestea, angajații ministerului au protestat în stradă, în fața sediului instituției.

Pagina de Facebook a ministerului a venit cu un răspuns vag și nu foarte promițător:

”În conformitate cu prevederile HG din 30 aprilie 2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației a emis ordinul pentru aprobarea listei funcțiilor pentru care se organizează examen, precum și a funcțiilor publice vacante puse la dispoziție funcționarilor publici”.

Angajăm și concediem pentru a angaja și a concedia. Facem schimb de oameni și Ion Ștefan continuă cu o înșiruire de epitete și metafore. Și cu asigurări care nu pare să-i liniștească pe cei care se tem pentru siguranța financiară a zilei de mâine:

”Am găsit în cadrul ministerului funcţionari bine pregătiţi, care nu ar trebui să se teamă de aceste examene, pe ei se bazează cetăţenii români care sunt beneficiari ai tuturor proiectelor implementate de MLPDA. Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de «borcanul cu miere», de salarii şi alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării. În calitate de ministru, îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea – muncă corectă răsplătită cu o plată corectă.

Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferenţiere între responsabilităţile posturilor ocupate în cadrul MLPDA. Avem nevoie de performanţă, nu de întârzieri şi blocaje pentru beneficiari şi cetăţeni”.

Ideea de posibil șomaj a venit în week-end. Ideea de desființare a posturilor vacante din Ministerul Dezvoltării a venit tot în week-end. Iar ideea de examen pentru posturile vacante a venit pe Facebook. Din nou, Facebook ca sală de judecată și Ion Ștefan ca judecător.

Citește și: Nelu Tătaru și o poveste despre români și toalete

#News

Foto