FOTO: IULIA KELT

Nu vă mai pupați cu sfinții!

Se pare că Patriarhia Română a decis că-i cazul să ia atitudine împotriva Coronavirusului. Dacă cu bătutul în lemn, aminurile sau cu rugăciunile, nu-i prea mare rost de vindecare, iată că aceștia vin acum cu o rugăminte ceva mai practică. Nu vrem să fim cârcotași, dar chiar era nevoie de Coronavirus ca să ajungeți să vă sfătuiți enoriașii să nu se mai pupe cu sfinții din icoane?

Coronavirus sau nu, icoanele, oricât de sfințite le-ar crede unii, sunt doar niște obiecte care sunt pupate de absolut toată lumea. Lipindu-ți buzele pe o icoană te asiguri că te-ai pupat indirect cu sute de alți enoriași ca tine. Și-apoi, nu cumva se spunea ceva în Biblie despre cum nu trebuie să te pupi chiar cu toată lumea?

Lăsând glumele la o parte, oameni buni, icoanele alea au microbi! Mereu au avut, mereu or să aibă! Coronavirus sau nu!

Evitați temporar pupăcitul icoanelor

…Ne sfătuiește Patriarhia, asigurându-ne că risc prea mare n-ar fi, bisericile lor fiind curățate constant. Totuși, pentru un plus de siguranță, înfrânați-vă dorințele pupăcioase – măcar până reușește Dumnezeu să rezolve puzzle-ul ăsta cu Coronavirus.

„Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”, zice Patriarhia într-un comunicat.

Citește și: Pupatul icoanelor nu te vindecă de Coronavirus

#News