Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

RAJA a precizat că nivelul stației de repompare Biruința s-a înregistrat o cădere totală de tensiune.

Fluctuații majore s-au înregistrat și la Stația de Pompare și Tratare Palas.

Fără curent, stațiile nu poate funcționa, iar abonații din localitățile Topraisar și Biruința nu au avut apă potabilă la robinete.

Din cauza lipsei de energie electrică nu s-a furnizat apă în 4 localități: Eforie Sud, Tuzla, Biruința și Topraisar

Societatea a asigurat consumatorii afectați că echipele de permanență vor restabili furnizarea apei imediat ce vor rezolva avariile la sistemul de alimentare cu energie.

În prezent, județul Constanța se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h.

Având în vedere aceste condiții meteo, în ultima noapte s-au înregistrat fluctuații și căderi de tensiune la mai multe surse și stații de tratare/pompare, afectând alimentarea cu apă în diverse localități din județ, inclusiv municipiul Constanța.

Printre localitățile afectate în prezent, se numără Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul și zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia și Saligny

La ora 03:30, la Stația de Pompare și Tratare Palas s-au înregistrat fluctuații urmate de o cădere totală de tensiune, determinând imposibilitatea funcționării pompelor la nivelul stației.

Până la remedierea situației de natură electrică, consumatorii din municipiul Constanța, în zonele precum CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite – Halta Traian, vor fi afectați de lipsa apei.

Echipele RAJA de permanență de la stație sunt pregătite să efectueze toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță

Cu toate acestea, intervențiile lor sunt condiționate de stabilizarea alimentării cu energie electrică.

Având în vedere aria extinsă deservită, precum și lungimea și diametrul rețelei, pentru ca sistemul să revină la presiune și pentru ca toți abonații să beneficieze din nou de apă la presiuni normale, se estimează că va fi nevoie de un interval de aproximativ 2-3 ore.

Amintim că în urma atenționărilor meteo, la nivelul municipiului Constanța s-au constituit 12 echipe de intervenție, iar în restul județului alte 9, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remediere tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății”, a punctat societatea RAJA.