Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a declarat de curând cum că românii nu au motive să se îngrijoreze în legătură cu plata salariilor și a pensiilor, întrucât ministerul acestuia a prevăzut această criză și a acționat cu precauție încă de la începutul anului, astfel că sunt suficienți bani la buget pentru ca toate plățile aferente pensiilor și salariilor să fie acoperite.

”Nu știu care va fi situația economică mondială, dar eu mă asigur că avem bani să plătim pensii, salarii, drepturi sociale. (…) Am fost precauți și la începutul anului am refinanțat cheltuielile din acest an. Tot ceea ce are de cheltuit statul, toate facturile vor fi plătite, nu este niciun fel de problemă.”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

De asemenea, ministrul de Finanțe a dat asigurări că se vor lua măsuri pentru ca bugetul să rămână în limita normalului.

Optimismul ar trebui să fie piatra noastră de temelie

Poate părea puțin utopic ceea ce am să vă zic acum, însă optimismul ar trebui să nu ne lipsească în această perioadă. Cu siguranță nu ne va fi la fel de bine ca până acum, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne panicăm, ci să luăm lucrurile așa cum sunt, încercând între timp să găsim soluții împreună. Atunci când unui popor îi dispare speranța, îi dispare și dorința de a mai găsi soluții pentru a rezolva problemele. Astfel că nu am cum să apreciez eforturile ministrului Cîțu, cât și pe cele ale lui Costache, de a asigura populația că totul va fi bine, exact ca-n bannerele handmade făcute de italienii izolați.

Citește și: Costache încearcă să ne ridice moralul

#News