Între Zen și dorința de a explica adevărul din spatele versurilor, Dan Teodorescu a ținut să anunțe publicațiile că poezia scrisă în week-end nu-l are ca țintă pe Bittman. Îl credem pe cuvânt, mai ales că nimeni nu ar pune paie pe foc în muzica românească, mai ales în anul de grație 2020. Dar ar pune niște măști pe fața multora. Nu neapărat pe cea a lui Dan Bittman. În general.

”În atenția tuturor publicațiilor care au afirmat că poezia de ieri a fost dedicată domnului Bittman:

Nu am declarat nimic în acest sens. Poezia este dedicată tuturor celor care nu poartă mască. Dacă ar fi fost dedicată strict domnului Bittman aş fi avut grijă să nu existe niciun echivoc. Când atac pe cineva o fac foarte clar, cu nume şi prenume. Ar fi fost drăguț să fiu contactat de redacțiile respective înainte de publicarea articolelor. Nu de altă, dar de la speculație la adevăr e cale lungă”.

Cu calm, răbdare, intuiție și meditație, Teodorescu rămâne Zen. Și are și propria explicație a curentului budist. Nu zâmbete și pace, ci coordonate geografice atunci când primești niște cuvinte licențioase.

”Multă lume vorbeşte despre Zen, dar nimeni nu ştie cu adevărat ce înseamnă.

A fi Zen nu înseamnă să te detaşezi de tot ce se-ntâmplă în jurul tău. A fi Zen nu înseamnă să afişezi în permanență un zâmbet larg. A fi Zen nu înseamnă să-ți goleşti mintea în scopul accederii la conştiința pură. Nu.

A fi Zen înseamnă să-ți scrie unu’ pe pagină „Du-te-n …. mea!” şi tu să-i răspunzi „Vă rog să-mi dați adresa”.”, a scris solistul formației Taxi pe pagina de Facebook.

Citește și: Formația Taxi a compus o poezie pentru Dan Bittman: ”Ţara e plină de proşti”

#News

Foto