Giorgia Mrloni
Giorgia Mrloni- pag de FB

Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, potrivit unui exit poll Consorzio Opinio Italia pentru Rai, potrivit stiripesurse.ro.

Coaliţia de dreapta ar fi obţinut între 41 şi 45 la sută din voturi, în timp ce partidele care formează alianţa de stânga au obţinut 25-29 la sută din voturi

Acest lucru înseamnă că partidele de dreapta vor deține majoritatea în Camera Deputaţilor şi în Senat. Potrivit estimărilor, dreapta ar urma să aibă între 227 şi 257 de locuri în Camera Deputaţilor şi între 111 şi 131 de locuri în Senat, ceea ce ar însemna o victorie importantă a coaliţiei din care fac parte Fratelli d’Italia, Forza Italia şi Lega.

Dacă rezultatul se va confirma, Giorgia Meloni va deveni premierul Italiei, fiind prima femeie care va conduce Guvernul cu orientarea cea mai de dreapta de după al doilea Război Mondial.

„Dacă vom fi chemaţi să guvernăm această naţiune, o vom face pentru toţi italienii, cu scopul de a uni oamenii, de a exalta ceea ce îi uneşte mai degrabă decât ceea ce îi dezbină”, a declarat Meloni reporterilor. „Nu vă vom trăda încrederea”, afirmă aceasta. Într-un mesaj pe Facebook, Meloni scrie: ”Istoria pe care am făcut-o astăzi. Această victorie este dedicată tuturor militanţilor, managerilor, suporterilor şi fiecărei persoane care – în aceşti ani – a contribuit la realizarea visului nostru, oferindu-şi sufletul şi inima în mod spontan şi dezinteresat. Celor care, în ciuda dificultăţilor şi a celor mai complexe momente, au rămas la locul lor, cu convingere şi generozitate. Dar, mai presus de toate, este dedicată celor care cred şi au crezut întotdeauna în noi. Nu vă vom trăda încrederea. Suntem gata să ridicăm Italia”.

Rezultatul alegerilor poate fi considerat un cutremur în Italia, ţară fondatoare a Europei comunitare şi a treia economie a zonei euro, dar şi în Uniunea Europeană (UE).

 Giorgia Meloni, favorită în sondaje pentru a deveni prima femeie premier a Italiei în alegerile legislative de duminică, a început cariera politică la vârsta de 15 ani, după ce și-a depus adeziunea la Frontul Tineretului, o mișcare studențească a dreptei radicale.

Dacă partidul „Frații Italiei” al Georgiei Meloni va obține cele mai multe voturi în alegerile de duminică, acest lucru va  fi un semnal de alarmă la nivelul Uniunii Europene,  care se află în pragul recesiunii, războiul făcând ravagii la granița UE, scrie Politico. Ca lider al celei de-a treia economii ca mărime din Uniunea Europeană, Giorgia Meloni va avea un rol important în stabilirea răspunsurilor blocului european comunitar la aceste crize aflate în desfășurare.

Vârsta de pensionare a femeilor din Elveția a crescut