Român arestat pentru furtul a 500 de catalizatoare în Franța

El a fost arestat în Bacău, prejudiciul fiind de un milion de euro.

Un bărbat de 32 de ani a fost arestat în Bacău, fiind acuzat de producerea unei pagube de un milion de euro în Franța. Autoritățile judiciare franceze l-au acuzat de un număr total de 110 infracțiuni de furt, respectiv 500 de catalizatoare, prejudiciul total fiind evaluat la mai mult de un milion de euro, potrivit gandul.ro.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Bacău a fost arestat după ce a furat 500 de catalizatoare în Franța.

Pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare și percheziții domiciliare, pe care polițiștii de investigații criminale l-au pus în aplicare. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au percheziționat locuința suspectului, unde l-au și reținut pe român. Autoritățile au descoperit multiple mijloace materiale de probă, relevante pentru prezenta cauză.

Românul a fost transportat la sediul I.P.J. Bacău, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău pentru executarea mandatului european de arestare

„În fapt, autoritățile judiciare franceze efectuează cercetări cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24.11.2019, pe raza unei localități franceze, ar fi fost comis un furt de 55 de catalizatoare auto în dauna unei întreprinderi, specializată în amenajarea de vehicule. Până în prezent autoritățile judiciare din Franța au identificat un număr total de 110 infracțiuni de furt, ce reprezintă circa 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro”, au explicat autoritățile.

Hotel construit pe o insulă nelocuită, înconjurat de apă