PSD taxa Robin Hood

Liderii Partidului Social Democrat (PSD) propun o inițiativă legislativă inedită, dar care vine în sprijinul românilor odată cu liberalizarea pieței gazelor naturale, prevăzută pentru 1 iulie. Din prima zi a lunii viitoare prețurile pentru furnizarea gazelor către clienții casnici nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), iar acest lucru ar trebui să ducă la scăderea prețului gazelor pentru populație. Pentru a fi siguri că facturile vor scădea cu adevărat, PSD propus în Parlament o taxă de tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze astfel încât românii să nu plătească facturi mai mari după 1 iulie.

„PNL taxează nivelul de trai al populației, PSD îi apără pe români!
Guvernarea Orban a sufocat economia și a stabilit un record negru de 10 mii de șomeri pe zi la final de mai. Numărul locurilor de muncă distruse va ajunge la peste 600.000 la final de iunie, iar ceea ce e mai rău abia acum urmează. Euro e cotat aproape de 5 lei în a doua parte a anului, deci vin scumpiri masive. Iar oamenii nu mai au economii din care să trăiască. PNL le-a promis românilor că facturile la gaze scad în urma liberalizării, dar marii furnizori străini mențin prețurile mărite. De aceea, PSD a propus în Parlament o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze. Românii nu trebuie să plătească factura incompetenței liberale!”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a social-democraților.

Foarte important de știut este faptul că orice consumator poate să-și schimbe furnizorul de gaze în cel mult 21 de zile, chiar dacă a semnat un contract nou pentru o perioadă determinată și sfătuiește populația să se informeze, să nu se grăbească și să știe că oricând pot schimba un furnizor de gaze naturale printr-o notificare simplă.

Citește și: Gazele pentru populație se ieftinesc cu aproape 50% odată cu liberalizarea pieței gazelor naturale de luna viitoare

HashtagNews.ro