Orban se scuză pentru „cheful ad-hoc” din Parlament

Românii sunt obligați de mai bine de un an să respecte măsuri ce par că nu sunt și pentru „mai marii țării”

După ce anul trecut, fostul premier Orban era surprins într-un birou de la Palatul Victoria sărbătorindu-și ziua de naștere, deși era interzis acest lucru, potrivit prevederilor Legii 55, iată că situația s-a repetat și în acest an. De data aceasta, în Salonul Spaniol de la Parlament, unde mai multe persoane au fost văzute încălcând măsurile cerute de autorități, cu privire la purtarea măștii în spațiile închise, dar și păstrarea distanței fizice.

Orban s-a scuzat în numele celor care au ținut să îl felicite și pe care nu era politicos să îi refuze, chiar dacă acest lucru a însemnat ca la un moment dat numărul celor prezenți în sala sus menționată să fie, poate, ceva mai mare.

 „Nu a venit nimeni la nicio invitație. Au venit oamenii să îmi zică la mulți ani. E normal. În biroul meu era ședința Coaliției. Faptul că a aparut o poză cu invitații fără mască, s-a întâmplat când eu nu eram prezent. I-am rugat să respecte regulile. Regulile au fost respectate. Ei nu au venit într-un mod organizat. Dacă vin colegi să-ți spună La mulți ani nu poți să le întorci spatele”, adaugă Orban.

Nimic organizat, colegi fără număr, dar vaccinați  

Președintele Camerei Deputaților a precizat că se aștepta să fie felicitat, motiv pentru care s-a „pregătit puțin”, dar în același timp le-a cerut celor prezenți să respecte regulile, chiar dacă majoritatea acestora sunt și vaccinați împotriva Covid.

 „Nu poți să porți mască când mănânci, hai să fim cinstiți. S-a adus pizza… Am anticipat că vor veni colegi să-mi spună La mulți ani. Colegii mei sunt aproape toți vaccinați. Nu a fost nicio petrecere organizată. La finalul programului meu au fost mai mulți colegi. Câți sunt, nu am stat să număr. I-am îndemnat să respecte regulile”, spune Ludovic Orban.

Românii încă așteaptă ridicarea restricțiilor pentru a putea participa la evenimente private, de genul nunților sau petrecerilor. De altfel, primul concert cu public care este programat în viitorul apropiat se va organizat în aer liber, cu distanțare, cu mască, iar cei care vor veni fie sunt vaccinați, fie vor fi testați.

Citește și: După ce s-a arătat iritat de prezența jandarmilor în restaurant, Rareș Bogdan primește răspuns de la Europol