Guvernul Orban

 Trei miniștri, Florin Cîţu, Marcel Vela și Costel Alexe au avut un început de săptămâna prost. Ei au primit aviz negativ din partea membrilor comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului, după ce au fost audiați pentru a face parte din viitorul cabinet Orban.

Audierea lui Florin Cîţu, însoțită de hohote de râs 

 Ministrul desemnat Florin Cîţu a înregistrat luni un nou record, el primind din nou aviz negativ din partea membrilor comisiei, așa cum s-a întâmplat și prima dată, înainte de învestirea Guvernului Orban. Ministrul Florin Cîţu a primit, luni, aviz negativ din partea membrilor Comisiei economice şi de buget-finanţe din Parlament. Audierea în Comisie a fost marcată de scandal și hohote de râs, la fel ca și acum patru luni.

Citeste si: PNL a decis. La loc comanda!

Scandalul a fost nelipsit de la audierea lui Florin Cîţu, el fiind oprit deseori de senatori şi deputaţi, care au izbucnit în râs, protagonist fiind fostul ministru PSD, Eugen Teodorovici.

 Nici ministrul Mediului nu a trecut proba

 Nici Costel Alexe nu a trecut examenul pentru a fi renominalizat în funcția de ministru al Mediului. Astfel, comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, renominalizarea lui pentru postul de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în Guvernul Ludovic Orban II. Membrii Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv cei din Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond cinegetic din Senat au dat „împotrivă” 17 voturi, „, au votat „pentru” cu 15 voturi, și o abţinere în privința validării lui Alexe. Miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiaţi luni, marţi şi miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Nici ministrul Vela nu a primit aviz favorabil

Ministrul propus la Interne pentru un nou mandat, Marcel Vela, a primit luni, la audierile din comisiile de specialitate, un aviz negativ. Pentru Vela au fost 9 voturi pentru, 4 abțineri și 15 voturi contra. Singurul subiect evitat de Marcel Vela a fost cel al OUG pentru anticipate. Vela a fost întrebat dacă în calitate de fost primar consideră că este în regulă proiectul pe care și-a dat semnătura.

#News