Măcin Mountain Fun este una dintre acele competiții de ciclism din țară ce combină concursul cu distracția. Într-o lume ce se vrea a fi din ce în ce mai eco, un astfel de concurs vine în sprijinul ideii de trai natural. Contrar opiniei cum că tot ce îndeamnă la un stil de viață natural e plictisitor, cei de la Bike Works, organizatorii evenimentului, vin să ne arate opusul și anume că poate exista distrație și într-o competiție de sport.

Citește și: Câteva motive pentru care ar trebui să ai o bicicletă

Mai exact, Măcin Mountain Fun este un eveniment cu tradiție ce adună anual cicliști și bicicliști din toată țara. V-ați putea întreba, probabil, care este diferența dintre un ciclist și un biciclist. Răspunsul e simplu! Un ciclist este acel biciclist care își scoate bicicleta din confortul orașului și o duce off-road, ca mai apoi, după ce și-a făcut bine încălzirea, să se prezinte la concursurile de profil de tipul Măcin Mountain Fest.

Și să nu aveți impresia că această competiție se adresează doar profesioniștilor! Nici pe departe! Fiind vorba de câteva categorii la care te poți înscrie, sigur se găsește una și pentru skill-urile tale.

Categoriile despre care vă povesteam sunt:

  • Măcin XC, destinată celor cu picioare puternice, voință de fier și plămâni de nefumător.
  • Măcin E-Bike, destinată deținătorilor de biciclete electrice.
  • Jurnior Hercinic MTB, pentru copiii cu ambiție.
  • Măcin Trail-Run, caz în care n-ai bicicletă însă vrei, totuși, să dovedești că poți!

Citește și: Mersul pe bicicleta iarna? Da, se poate!

Iată ce spun organizatorii despre acest eveniment, pe pagina evenimentului, unde se vor updata detalii suplimentare, atunci când va veni vremea:

”Vă așteptăm din nou la cel mai mare eveniment din nordul Dobrogei, în #Munții_Măcinului, în perioada 12-14 iunie. Vom avea competiții sportive, concerte, foc de tabără și multe alte surprize în locul deja tradițional ”Pietrele Mariei”, din apropierea localității tulcene Greci. Macin XC (concurs MTB pentru adulti și copii), Măcin Cross (concurs de cross montan) și E-bike (concurs MTB pentru bicicletele electrice) sunt doar câteva dintre ingredientele unui weekend minunat în mijlocul naturii, alături de prieteni, rude sau vecini. Concursurile pentru adulți vor avea loc pe 14 iunie.
Bineînțeles, zona de camping va fi deschisă oricui dorește să petreacă trei zile extraordinare. Iar cine a mai fost știe despre ce vorbim pentru că distracția este garantată.
În curând, venim cu mai multe detalii, inclusiv cu data la care incepem inscrierile.
Credeați că ați scăpat de noi?!”

#News