Spania a luat măsuri radicale pentru protejarea animalelor de companie

Relele tratamente precum şi alte încălcări ale codului bunăstării animalelor sunt pasibile de amenzi de până la 200.000 de euro sau chiar sentinţe cu inchisoarea.

Spania a luat măsuri radicale pentru protejarea animalelor de companie, considerate „fiinţe conştiente”, o protecţie legală mai solidă împotriva neglijenţei, abandonului sau abuzului. Persoanele condamnate pentru abuzul animalelor vor suporta sancţiuni legale mai dure potrivit noii legi privind „protecţia drepturilor şi bunăstării animalelor”, adoptată zilele trecute de Congresul Deputaţilor din Spania, potrivit ziare.com.

 Legea vizează protejarea unui număr estimat de 26 de milioane de animale de casă de pe teritoriul Spaniei, majoritatea câini şi pisici

. Reformele pentru bunăstarea animalelor, promovate de guvernul de coaliţie de stânga, au provocat dezbateri aprinse în Spania. Potrivit acestei legi, câinii nu pot fi lăsaţi singuri mai mult de o zi, iar pisicile nu pot fi lăsate singure mai mult de trei zile. Animalele de companie trebuie cazate într-o manieră adecvată speciei, protejate de frig şi căldură, şi trebuie să primească tratament veterinar la nevoie. Spania va solicita stăpânilor de animale să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru animalele de companie pe care le deţin.

Relele tratamente precum şi alte încălcări ale codului bunăstării animalelor sunt pasibile de amenzi de până la 200.000 de euro sau chiar sentinţe cu inchisoarea.

 Dacă o persoană şi-a abuzat animalul de companie, animalul va fi confiscat şi va fi încredinţat unui centru pentru animale. Animalele de companie pot fi ucise doar dacă se demonstrează că pun în pericol sănătatea publică sau la recomandarea unui veterinar. Câinii de vânătoare, care sunt câteodată trataţi cu o cruzime deosebită, au fost exceptaţi din prevederile legii în urma protestelor asociaţiilor de vânători. Excepţii fac de asemenea câinilor poliţişti şi câinilor însoţitori precum şi câinilor de turmă.

Un colecționar din Buzău a adunat 5.500 de ceasuri