Foto: Facebook/Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Astăzi, 26 februarie, Societatea Erbașu a anunțat că a fost semnat contractul pentru construcția unui nou obiectiv important: Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea.

Proiectul prevede construirea clădirii, asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale, precum și amenajarea spațiilor verzi.

Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea va avea o suprafață utilă totală de 8.015mp

Potrivit reprezentanților societății, clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 10.450mp și o suprafață utilă totală de 8.015mp.

Principalele spaţii ale viitoarei clădiri sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor.

Totodată, vor fi și două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, incluzând atât un spaţiu situat la demisol, cât şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural”, se arată în comunicatul publicat de societatea Erbașu.

Valoarea proiectului este de 122.284.127.49 lei, iar termenul de execuție este de 32 de luni

Beneficiarul acestui proiect este Consiliul Județean Bihor, iar proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România–Ungaria.

Proiectul tehnic a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners (Maria Ghinia, Radu Roșu, Duță Costin și Tiberius Teleky) , în cadrul unui concurs de proiecte.

Proiectul de consolidare și restaurare a Universității din București, cea mai mare și emblematică clădire de educație din România, avansează într-un ritm susținut

În data de 19 februarie, compania a anunțat că echipa de constructori continuă proiectul de consolidare și restaurare a Universității din București.

Construcții Erbașu a transmis că, până în prezent, au fost utilizate în cadrul procesului de consolidare a clădirii peste 60 de tone de fier și aproximativ 250m3 de beton.

Aceste materiale sunt esențiale pentru întărirea structurii și asigurarea rezistenței necesare în timp. Totodată, a fost pregătită zona de cărămidă pentru intervenția ulterioară, iar noi diafragme din beton au fost instalate pentru a consolida și mai mult structura clădirii.

Lucrările continuă cu înlocuirea ferestrelor, care sunt realizate din elemente de lemn de stejar stratificat, menținându-se astfel aspectul inițial al clădirii. În ceea ce privește acoperișul și învelitoarea, acestea sunt în curs de înlocuire cu elemente noi, care vor asigura o protecție durabilă împotriva factorilor externi. Calitatea și durabilitatea acestor elemente sunt prioritare pentru a asigura integritatea clădirii pe termen lung”, au explicat constructorii.

Întregul proiect presupune consolidarea structurală a întregii clădiri, refacerea învelitorii și înlocuirea elementelor din lemn degradate, restaurarea faţadelor, refacerea decorațiunilor istorice, eliminarea umidităţii şi a infiltraţiilor, montarea unui sistem de iluminat arhitectural, precum și punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în curtea interioară

După finalizarea întregului proiect, activitatea universitară se va putea desfășura în siguranță, la standarde europene.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat de echipa noastră în asociere cu Terragaz Construct, Euras și Polarh Design.