Foto: Facebook/Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Reprezentanții companiei Erbașu au precizat că, în data de 25 ianuarie, echipa a finalizat cu succes un nou proiect important destinat cercetării și inovării.

Este vorba despre Parcul Științific și Tehnologic Bihor, a cărui infrastructură de cercetare, inovare și transfer tehnologic a fost predată la sfârșitul anului 2023 către beneficiarul final al acestei investiții, Consiliul Județean Bihor.

Clădirea are un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417.78 mp. Aceasta cuprinde spații pentru laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System, dar și o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de locuri. Totodată, la exterior s-a realizat și o parcare cu 57 de locuri”, se arată în comunicatul publicat de compania Erbașu pe contul de Facebook.

Proiectul a fost executat în echipă, împreună cu partenerii de la Abed Nego Com.

În ciuda condițiilor meteo din luna ianuarie, echipa de constructori continuă lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova

Deși condițiile meteo din ultima perioadă nu au fost de partea noastră, am continuat să progresăm într-un ritm susținut cu lucrările de construcție a noului terminal de 31.715mp al Aeroportului Internațional Craiova”, a transmis compania în data de 17 ianuarie.

Structura de rezistență este finalizată în proporție de 98%, iar la nivelul subsolului au fost deja realizate compartimentările și instalațiile necesare.

În prezent, constructorii se concentrează asupra etapelor de montaj ale confecției metalice, fațadei și învelitoarei, iar în paralel execută lucrările interioare la nivelul parterului clădirii. Totodadă, în cadrul acestui proiect, echipa lucrează la realizarea unei noi căi de rulare Alfa, care va avea un impact semnificativ asupra îmbunătățirii traficului pentru aeronave.

Lucrarea este executată în echipă cu partenerii noștri constructori Grup Primacons și Váhostav SK”, se arată în comunicatul publicat pe contul de socializare.

Investiția este realizată printr-un proiect cu finanțare europeană implementat de Aeroportul Internațional Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj.

Un nou proiect de infrastructură finalizat cu succes: A fost deschisă circulația rutieră prin pasajele subterane din Piața Emanuil Gojdu din Oradea

Suntem recunoscători tuturor celor implicați în desfășurarea acestui proiect și le mulțumim orădenilor pentru că au dat dovadă de întelegere pe tot parcursul desfășurării lucrărilor”, au transmis membrii societății Erbașu, în data de 4 ianuarie.

Proiectul are ca beneficiar Primăria Oradea și face parte din obiectivul de investiții de infrastructură „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”.

Lucrările în cadrul acestui proiect au fost executate în echipă cu partenerii de la Procons Group, Freyrom, Leko Construct și Metabet CF.