Sursă foto: Alfred Laurențiu Mihai
Sursă foto: Alfred Laurențiu Mihai

Senatorul Alfred Mihai a expus problema voucherelor acordate de Clotilde Armand locuitorilor din Sectorul 1, vouchere care ar trebui să-i ajute pe oamenii afectați de absența căldurii și a apei calde.

Senatorul este de părere că aceste ajutoare trebuie alocate diferențiat, în funcție de nevoile fiecărei familii.

Spre deosebire de proiectul primarului Sectorului 1 care vrea să dea aceeași sumă tuturor cetățenilor din Sectorul 1, indiferent de nivelul acestora, PSD a venit cu o propunere alternativă astfel încât cei cu venituri mici, care sunt afectați mai puternic de inflație să primească un sprijin mai mare.

Alfred Mihai: ”Bucureștenii continuă să se confrunte cu absența căldurii și a apei calde, iar primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, refuză să se implice în mod corect și transparent, în ciuda promisiunilor făcute în campania electorală”

Interesat este faptul că Primăria Sectorului 1 a făcut platforma pentru voucherele anticriză cu o firmă care are între acționari un USR-ist. Primărița refuză să respecte principiului solidarității și sfidează logica, deoarece acest ajutor pentru încălzire trebuie alocat diferențiat, în funcție de nevoile fiecărei familii. Nu putem compara veniturile unei familii vulnerabile, aflate în pragul sărăciei, cu veniturile de care dispune o familie înstărită”, se arată în textul distribuit pe contul de Facebook.

Politicianul a precizat că Armand continuă să comită infracțiuni în beneficiul clientelei USR și îi neglijează pe cei mai vulnerabili dintre bucureșteni.

Prin urmare, PSD a venit cu o propunere alternativă, astfel încât cei cu venituri mici, care sunt afectați mai puternic de inflație, să primească un sprijin mai mare.

Propunerea PSD prevede următoarele:

  1. Voucherele trebuie să se raporteze la gospodării, nu la indivizi.
  2. Pentru gospodăriile cu un venit mediu pe membru de familie, mai mic sau egal cu salariul minim net pe economie (1524 lei/membru), suma acordată să fie 3.000 de lei/gospodărie.
  3. Pentru gospodăriile cu un venit mediu pe membru de familie mai mic sau egal cu salariul mediu net pe economie (4.003 lei/membru), dar mai mare decât salariul minim, suma acordată să fie 2.000 de lei/gospodărie.
  4. Ajutorul va fi acordat doar celor care îl solicită. Cel mai probabil, cei care au venituri mari și foarte mari nu vor veni să solicite acest sprijin.

Un banal calcul matematic dovedește că propunerea PSD este corectă pentru cei vulnerabili, iar această propunere a fost susținută și de liberali. Este dovada clară a faptului că Armand are carențe nu doar în ceea ce privește logica, ci și în ceea ce privește empatia pentru cetățenii care, cândva, au fost păcăliți și au votat-o”, a conclus senatorul de Ilfov.