ÎPS Teodosie, pus la punct de Tribunalul Constanța

Cel mai obraznic dintre prelații BOR, ÎPS Teodosie, și-a dorit, în plină pandemie să organizeze ÎNCĂ un pelerinaj, de data aceasta cu ocazia Sfântului Andrei. Desigur, s-a rugat, a implorat, și-a activat tonul mieros de bătrânel securist, însă Tribunalul Constanța tot nu s-a lăsat nici impresionat, nici emoționat de doaleanțele acestuia.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii… Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, a arătat Tribunalul Constanţa.

Ce declara, plângăcios, ÎPS Teodosie

Rupt de realitate ori prea orbit de bani, ÎPS Teodosie insista, cu nu mult timp în urmă, că restricțiile aplicate bisericii ar fi nefirești, simțind nevoia „să îi apere” pe enoriași, ca viteaz pastor al lor, ce e. Pe principiul, ÎPS Teodosie poate fi atât de înfricoșător încât nici virusul nu se încumetă să-l viziteze. Și-apoi, dacă a scăpat el de dosarele care îl vizau, ce altceva să-i mai stea în cale! Poate doar Tribunalul Constanța?

„Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. De asemenea, iată, aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti, acest virus atacă mai ales plămânii, noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoie să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma aceea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr să li se dea voie să fie în Biserică, sunt drepturile noastre constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă vrem să oprim nişte exagerări, ca să nu le zic abuzuri, deşi sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinţei noastre”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și: ÎPS Teodosie (ne) vrea înapoi în peșteră

#News