Numirea prefecților, pe ordinea de zi a Guvernului

Astăzi sunt două ședințe de Guvern, din care una online

Guvernul se va reuni miercuri în cadrul a două şedinţe, unde urmează să aprobe mai multe proiecte de acte normative, printre acestea figurând şi hotărâri de guvern referitoare la eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. Potrivit anunţului Executivului, prima şedinţă este programată miercuri de la ora 8.00 în format online, iar cea de-a doua de la ora 13.00.

Potrivit ordinii de zi, Guvernul ar urma să aprobe şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, referitor la obţinerea vizelor de lungă şedere pentru străinii bursieri ai statului român.

Citește și: Prefecții se vor transforma din înalți funcționari publici în demnitari

În nota de fundamentare se precizează că prin proiectul de act normativ este avută în vedere, în principal, „reglementarea situaţiei juridice, în ceea ce priveşte obţinerea vizelor de lungă şedere şi prelungirea ulterioară a dreptului de şedere, pentru străinii bursieri ai statului român sau nebursieri, dar exoneraţi de plata taxelor de şcolarizare, care urmează să studieze în liceele din România, precum şi pentru străinii bursieri ai instituţiilor de învăţământ universitar de stat, acreditate ori autorizate provizoriu potrivit legii”.

Totodată, proiectul de OUG vizează şi „reglementarea situaţiei juridice, în ceea ce priveşte prelungirea dreptului de şedere pentru stagiari”.

Dezvoltarea infrastructurii, în atenția Guvernului Cîțu

De asemenea, Executivul ar urma să adopte un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „D.A.N.U.B.E. – Reţea de acces la Dunăre – Deblocarea circulaţiei în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiţii economice optime-Port Giurgiu”.

Printr-un memorandum, Executivul urmează să aprobe demararea analizelor preliminare de identificare a opţiunilor de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale, prin International Finance Corporation (IFC).

Citește și: Alin Stoica îi trage scaunul de Prefect de sub șezut lui Berbeceanu