Actorul american Matt Dillon se va alătura juriului internațional al celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția (FFV), din perioada 2-12 septembrie 2020. Acesta îl va înlocui pe regizorul român Cristi Puiu, au anunțat organizatorii evenimentului, conform Agerpres.

Conform sursei citate, în comunicatul FFV, organizatorii i-au mulţumit regizorului Cristi Puiu „pentru că a acceptat numirea (în juriul competiţiei internaţionale, n.r.) atunci când aceasta i-a fost oferită şi pentru sensibilitatea pe care a demonstrat-o în încercarea sa de a îşi onora angajamentul, chiar şi atunci când au apărut anumite dificultăţi neaşteptate”.

În urma anunţului de marţi al organizatorilor Mostrei, compoziţia definitivă a juriului internaţional de la Veneţia este următoarea: Cate Blanchett (preşedintele juriului, actriţă australiană), Matt Dillon (actor american), Veronika Franz (regizoare şi scenaristă austriacă), Joanna Hogg (regizoare şi scenaristă britanică), Nicola Lagioia (scriitor italian), Christian Petzold (regizor şi scenarist german) şi Ludivine Sagnier (actriţă franceză).

Cristi Puiu, împotriva măștii de protecție în aer liber

Cristi Puiu a ținut prima pagină a ziarelor din România după discursul de la TIFF, legat de purtatul măștii de protecție.

„Am muncit foarte mult la acest film, fără mască. Am avut noroc. Uitaţi, stau, păstrez distanţarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeţi aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greşeli.

N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste”, a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei, citat de Agerpres.

Înlocuirea lui Puiu cu Dillon să fie doar o coincidență, după acest episod? Nimeni nu poate ști cu certitudine.

Citește și: Mugur Mihăescu: „Zboară, Puiule, zboară”

#News