mariana mot

Magistratul Mariana Moţ, moașa lui Judecător, unul din cei opt copii ai temutului interlop Bercea Mondialu’, este noua șefă a Secției de drept public din cadrul Consiliului Legislativ, o funcție de demnitate publică pentru care va fi remunerată cu doar 16 mii de lei lunar, măcar să nu meargă cu mâna goală la cununiile și botezurile viitorilor infractori.

De meserie judecător la Curtea de Apel Craiova, Sofia Mariana Moț a mai bifat în CV și o poziție de fost secretar de stat în Ministerul Justiției, pe vremea lui Florin Iordache. Fiul nașei interlopilor este și el persoană publică. Emil Moț a fost deputat PSD, iar în prezent este primar de Slatina. Mariana Moț a devenit celebră în 2014 când site-ul magistrati.ro menționa numele acesteia pe lista a celor care au s-au înrudit cu interlopul Bercea Mondial.

„Bercea Mondialu’ deține o adevărată „colecție” de nași celebri. Lista a fost deschisa de Maria Huza, fost președinte al Tribunalului București, care l-a botezat, în anul 2005, pe Judecător, unul dintre fiii lui Bercea. Moașa micuțului Judecător a fost Mariana Sofia Moț, magistrat la Tribunalul Olt.

Lista nașilor îi mai cuprinde pe Gheorghe Brenciu, fost procuror șef, care l-a botezat pe Televizor, Gabriel Diaconu, fost viceprimar al Slatinei și Marian Chitea, director Hidroserv Slatina, care l-a botezat pe unul dintre nepoții lui Bercea. De pe listă nu lipsește nici Theodor Stolojan, cel care l-a botezat, în anul 2004, pe Prințișor, alt fiu al interlopului”.

Citește și: Cel mai mare falsificator de bancnote din lume a fost arestat în România

HashtagNews.ro