Rodica Militaru USR

Nimic nu scapă nasurilor fine din USR. Au tras cu dinții, au luptat ca la Rovine, da ce zicem noi ca la Rovine, a fost ca la Sevilla în ’86. Și tot ca în bătăliile amintite s-a terminat bine pentru ai noștri. După Legea Mirosurilor adoptată recent de Parlament, inițiativele legislative mirositoare ale USR continuă cu succes. Dar stați că nu e cum am înțeles noi. De fapt legea cu pricina nu este îndreptată împotriva fermierilor, sau nu în totalitate. Vizate sunt și gospodinele mari amatoare de bucătăreli. Mai rămâne ca USR-ul să reglementeze frecvența cu care soții au voie să facă sex, ritmul și nivelul de decibeli din timpul orgasmului.

Să revenim la lucrurile mirositoare. Deși a trecut mai bine de o săptămână de la adoptarea controversatei legi, abia acum aflăm că poluarea olfactivă nu se reduce, logic de altfel, doar la bălegar și intestine în putrefacție, ci e mult mai profundă.

„Mă gândesc că dacă stai la bloc nu este civilizat, nu era nici pe vremea copilăriei mele, să găteşti cu uşa deschisă la apartament. Sunt lucruri care ţin de civilizaţie. Dacă sunt oameni care nu înţeleg şi pot să intre sub incidenţa aceastei legi, atunci ea poate fi invocată”, spune inițiatoarea demersului, Rodica Militaru, de meserie membră USR.

Și ca să înțeleagă tot românul că nu are o problemă numai cu mirosul de ceapă sau slănină prăjită, mici sau chiftele, Rodica Militaru se dovedește nemiloasă și cu mirosurile considerate plăcute.

„Mirosurile de ciocolată sau de cafea prăjită sunt considerate agreabile, dar dacă provin de la fabrici care lucrează 24/24, pot deveni foarte supărătoare, iar fabricile respective vor trebui să ia măsuri să asigure reţinerea mirosurilor”, lovește în plin Rodica Militaru.

Potrivit legii adoptate de Parlament şi trimise la promulgare autorităţile publice au obligaţia de a controla, la sesizarea publicului, activităţile care nu se supun reglementării din punctul de vedere al protecţiei mediului şi care pot crea disconfort olfactiv. Pentru persoanele fizice amenzile pot ajunge la 30.000 de lei, iar pentru persoane juridice sancţiunile maxime sunt de 80.000 de lei.

Citește și: Și mirosurile au legea lor

HashtagNews.ro