TAROM Faliment

Ministerul Transporturilor a publicat în Monitorul Oficial bugetul de venituri și cheltuieli al companiei aeriene TAROM. Conform estimărilor compania va înregistra anul acesta pierderi de 315 milioane de lei, acesta fiind al 12-lea an consecutiv în care Compania Națională de Transporturi Aeriene Române înregistrează pierderi financiare semnificative.

În documentul amintit Ministerul Transporturilor precizează că personalul companiei se va reduce cu 374 de persoane, de la 1.607 angajați în prezent la 1.233. Ministrul Lucian Bode a spus în mai multe rânduri că dacă nu se va face o restructurare masivă, TAROM va intra în faliment.

Compania TAROM nu se simțea bine oricum nici înainte de această criză. Era bolnavă de nepotism în primul rând, dar și de alte lucruri. Eu cred că această companie națională poate fi salvată doar printr-o restructurare la sânge. Administratorii companiei au, în acest moment, pe masă, un plan de restructurare care va duce, până la urmă, la eficientizarea TAROM și la reducerea numărului de angajați între 500, 600 sau 700. Cu cât se face mai repede această reorganizare a TAROM, cu atât mai bine, altfel, la toamnă, este prea târziu”, a declarat Bode.

În viziunea ministrului de resort orice ajutor pe care statul îl acordă companiei este doar o prelungire a stării de agonie din cauză că, la acest moment, TAROM are o schemă de personal foarte numeroasă, cu aproape 25 de angajați mai mulți per avion decât toate celelalte companii din aviație.

Recent, directorul general, George Barbu, şi-a prezentat demisia din funcţie în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, în locul său fiind numit Mihăiță Ursu, membru al Consiliului de Administraţie al TAROM. Acesta va fi director general interimar pe o perioadă de 4 luni.

În momentul declanșării crizei generată de pandemia de coronavirus 1.144 de angajați TAROM din cei 1.800 au trecut în șomaj tehnic. O parte dintre angajați au fost trimiși în concedii, iar cei din departamentul tehnic au avut, în această perioadă, posibilitatea să remedieze toate întârzierile pe care le aveau.

7289,92 de lei este câştigul mediu lunar al unui salariat TAROM

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC). Din iunie 2010, compania este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Citește și: Fără nepotisme la Tarom. 700 de oameni și-ar putea pierde job-urile de vis

HashtagNews.ro