Căpitanul Tom Moore are 99 ani. Ai putea spune că la vârsta dumnealui ar avea lucruri mai importante de făcut. Ca de exemplu să aibă grijă de sănătea sa, ori să-și ducă liniștit bătrânețile. Ai putea spune că un veteran de război, asemenea căpitanului Tom Moore, și-a făcut deja datoria față de umanitate. Știți, nu e lucru ușor să lupți în război. Nouă, lucrurile astea ni se par povești, ni se par subiecte numai bune pentru cărțile de istorie. Veteranul de 99 ani le-a trăit pe pielea lui, nu din cărți. A luptat, a suferit de foame, de frig și de durerea camarazilor uciși pe front – poate chiar în fața lui.

Iată că în 2020 avem parte de războaie moderne, războaie pe care noi nu știm cum să le înfrângem. Poate pentru că nu avem armele ca să facem acest lucru. Cu toate astea, capitanul tot capitan rămâne. Tom Moore știe că cea mai eficientă armă împotrivă oricărui inamic este solidaritatea. Așa cum un batalion nu are cum să învingă dacă nu e unit, așa nici noi nu putem. Iar dacă veteranul a intrat de curând în Cartea Recordurilor, aș mai sugera un record: cel mai mare batalion existent vreodată, format din întreaga planetă.

28,6 milioane de lire sterline pentru angajații sistemului de sănătate din Marea Britanie

Asta este suma strânsă de domnul în vârstă, veteran de război. Pe larg, Tom Moore are o grădină de 25 metri. În schimbul donațiilor, acesta a promis că va parcurge de 100 de ori această distanță, numărul fiind echivalentul vârstei pe care urmează să o împlinească. Cartea Recordurilor n-a rămas indiferentă și a înregistrat recordul, întrucât avem parte de cea mai mare sumă de bani strânsă vreodată în urma mersului pe jos. Vă puteți închipui că targetul lui a fost de numai 1000 de lire? Uite asta se întâmplă atunci când oamenii devin solidari – se întâmplă minuni.

Cum să-l bați în topuri pe The Weeknd

Nu, nu e ușor să depășești un artist ca The Weeknd în topuri. Capitanul Tom Moore a făcut-o și pe asta cu melodia „You’ll Never Walk Alone”, înregistrată cu Michael Ball, devenind astfel cea mai în vârstă persoană aflată vreodată în fruntea unui asemenea clasament. Să vă mai povestesc că recordul precedent i-a aparținut unui alt Tom, și-anume celebrului Tom Jones, care pe vremea aia avea doar 68 ani?

Citește: Auchan, Leroy Merlin, Iohannis și roboțeii medicali

#News