Dacă acum mulți ani bătălia se ducea între manele și rock, anul 2020 vine cu o nouă minune: maneliști versus polițiști, polițiști versus lege și lege versus coronavirus.

Doi polițiști și un jandarm apar într-o fotografie alături de doi maneliști: Tzancă Uraganul și Adrian Minune. Nimic ieșit din comun și, aparent, nimic ilegal. Cu toate acestea, polițiștii și jandarmul care s-au pozat cu maneliștii în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2020, au ajuns în atenția unei legi diferite: legea Facebook, minunea Facebook și puterea Facebook.

Legea Facebook duce la adevărata lege, o poză face cât o mie de cuvinte și, tot cu o poză, începe o anchetă.

Oamenii legii au reușit să spargă o petrecere care încalca reglementările privind măsurile anticoronavirus. Au ajuns celebri, au ajuns pe Facebook și sunt cercetați disciplinar. Desigur, din cauza unei poze. Sau al adevărului din spatele pozei.

Cu toate acestea, șefii sindicatelor spun însă că polițiștii în cauza nu au încălcat nicio lege.

”A fost vorba despre o petrecere privată, într-un apartament de tip penthouse din sectorul 6. Polițiștii s-au dus la ușa. Organizatorii au deschis. Li s-a pus în vedere că trebuie să încheie petrecerea.

Singură mea temere în acest caz a fost că cei prezenți să fi beneficiat de indulgență din partea colegilor mei. Era o problema dacă polițiștii dădeau avertismente celor prezenți acolo. Însă au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 38.500 de lei. Și-au făcut treaba.

Când au ajuns acolo, au început să se precipite spiritele. Erau tot felul de oameni care s-au arătat deranjați de prezența polițiștilor acolo.

Unul dintre cei doi maneliști i-a liniștit și le-a spus petrecăreților că oamenii își fac datoria și că trebuie să se conformeze. Mai mult, după ce au fost date amenzile, manelistul Tzancă Uraganul, cred, a vrut să posteze pe pagină să de socializare că a fost sancționat și a spus că vrea să-i atenționeze pe ceilalți colegi de breaslă să nu mai organizeze astfel de petreceri pentru că Poliția îi va amendă”, a povestit pentru Ziare.com Cosmin Andreica, șeful Sindicatului Europol.

Citește și: Sâmbăta minunată: petreceri peste petreceri, aseară, în Capitală

#News