Barna acuză PNL de criză politică, în urma tangoului cu PSD. Liderul USR a transmis, luni, că eșecul strategiei PNL este evident și că ”tangoul cu PSD” a aruncat România într-o criză politică severă care putea fi evitată dacă liberalii luau mai puține decizii ”pe bază de orgoliu și calcule cinice”.

Barna acuză PNL de criză politică, în urma tangoului cu PSD

”După alegerile în două tururi și proiectul anticipatelor eșuează. Spun asta după ce l-am ascultat mai devreme pe șeful statului care pare să se mulțumească cu un lung interimat al actualului cabinet. Președintele are soluții la dispoziție, dar preferă un cabinet monocolor PNL cu atribuții limitate.

Același cabinet care, în urma tangoului cu PSD, a reușit doar să ne ducă într-o criză politică. O criză pe care o puteam evita dacă PNL ar fi luat mai puține decizii pe bază de orgoliu și calcule cinice. Să crezi că PSD poate să fie un partener onest și să-i faci jocul e cel puțin naivitate. Eșecul strategiei de până acum e evident și cred că el nu trebuie perpetuat”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că șansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%. Precizarea a fost făcută în contextul deciziei de luni a CCR, care a stabilit că există conflict juridic între președinte și Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcția de premier.

Citește și Se reia dosarul Udrea-Băsescu, judecătorii pun tunurile pe politicieni

Iohannis spune un NU categoric unui premier PSD

Șeful statului a mai precizat că va pregăti câteva demersuri concrete pe care le va anunța după publicarea motivării deciziei CCR. Totodată, a susținut că desemnarea unui prim-ministru din partea unei alianțe coagulate ad-hoc în jurul PSD ar intra în „coliziune directă cu opțiunea românilor exprimată fără echivoc la alegerile europarlamentare, la referendum și la prezidențialele de anul trecut”.

„Nu voi desemna un premier PSD. (…) Nu există niciun partid și nicio coaliție care are o majoritate în Parlament, așadar nu voi desemna un premier decât atunci când voi considera că aceasta este soluția justă pentru această criză în care ne aflăm acum”, a spus Iohannis, care a arătat și că nu dorește un guvern de uniune națională.

#NEWS