O nouă acuzație de viol la adresa lui Mike Tyson

Fostul campion american de box Mike Tyson a fost acuzat de o femeie care a depus o plângere civilă că a violat-o într-o limuzină la începutul anilor 1990, în apropiere de New York, se arată într-un document judiciar. Mike Tyson, considerat unul dintre cei mai mari grei din toate timpurile, a fost condamnat anterior, în 1992, pentru viol împotriva modelului Desiree Washington, care avea 18 ani la acea vreme.  El a stat trei ani în spatele gratiilor, potrivit g4media.ro.

Treizeci de ani mai târziu, o femeie, care a insistat să rămână anonimă în cadrul procedurii, deoarece se teme să nu fie „atacată de mass-media și de toți fanii” lui Mike Tyson, a intentat un proces de „viol” la începutul lunii ianuarie la tribunalul civil din comitatul Albany.

Ea cere daune de 5 milioane de dolari. Procedura este posibilă datorită unei legi din statul New York, care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii noiembrie și care permite victimelor agresiunilor sexuale să se constituie parte civilă.

 Într-o scurtă mărturie datată 23 decembrie 2022 și anexată la procedură, reclamanta a declarat că l-a întâlnit pe boxer „la începutul anilor 1990” într-un club de noapte, apoi l-a urmat în limuzina sa, unde acesta ar fi agresat-o înainte de a o viola.

Ea a raportat sechele fizice și mai ales psihologice care au urmărit-o ani de zile. Mike Tyson nu reacționase marți seară, 24 ianuarie. Născut în Brooklyn în 1966, Mike Tyson a trăit o copilărie și o adolescență ca infractor mărunt înainte de a deveni campionul incontestabil al categoriei grea în anii 1980, îngrozindu-și adversarii cu furia sa în ring și cu puterea sa fenomenală de lovire. Însă, după închisoare, Mike Tyson nu a reușit să își păstreze titlurile, fiind învins în 1996 de Evander Holyfield într-un meci memorabil în care l-a mușcat de ureche pe adversarul său. Chinuit de depresie și de dependențe, a continuat să țină prima pagină a presei, în special într-un one-man show în care își povestește suișurile și coborâșurile.

Cea mai veche șarpantă din România, descoperită într-o biserică din județul Cluj