Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, unul dintre oamenii de bază din echipa lui Zelenski, a declarat că războiul dintre Rusia și Ucraina ar mai putea dura între două și șase luni, informează Digi24.

Acesta este de părere că rușii nu vor mai avea armament pentru a putea continua războiul, iar Ucraina a început să pirmească, din nou, arme din partea Occidentului.

De asemenea, Podoliak a mai spus că negocieri de pace între cele două țări vor avea loc doar atunci când Putin nu își va mai impune condițiile sale, ceea ce este puțin probabil.

Rusia controlează 20% din Ucraina. Putin, în căutarea unei victorii în 101 zile de război

Oficialul ucrainean a mai precizat că eventualele concesii teritoriale pe care Ucraina le-ar putea face, războiul nu s-ar termina, precizând că mai multe orașe, precum Mariupol și Severodonețk au ajuns să fie complet distruse de atacurile rusești din ultimele săptămâni.

Totodată, acesta a adăugat că de la debutul războiului și până în prezent, Rusia a pierdut în jur de 80 de mii de soldați, în această cifră fiind incluse decesele  din rândul armatei regulate, al separatiştilor proruşi şi al mercenarilor din grupul Wagner.

Reamintim că Zelenski a reacționat după ce UE a decis să impună un embargo asupra petrolului rusesc.

”Uniunea Europeană se îndreaptă treptat către punerea în aplicare a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni. Sincer, realizarea acestui lucru este foarte dificilă. Pentru că acest pachet de sancţiuni se referă în primul rând la petrol. În cele din urmă, lumea renunţă la petrolul rusesc”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Citește și articolul: Rusia, tot mai izolată de restul lumii. Uniunea Europeană și cel de-al șaselea pachet de sancțiuni