MAE, avertizare de călătorie pentru Grecia

Este în continuare risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie, în mai multe regiuni

Foto: Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde este în continuare risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie, în mai multe regiuni, potrivit g4media.ro.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile elene au anunţat, pentru perioada 22-23 august, menţinerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie (risc extrem de incendiu – gradul 5), pentru regiunea Attica, Grecia Centrală (regiunile Beotia, Evia, Fokida) şi Peninsula Peloponez (regiunile Corintia şi Argolida).

”Având în vedere faptul că, în ultima perioadă de timp, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, pe teritoriul acestei ţări sunt în curs de desfăşurare mai multe incendii de vegetaţie, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică”, arată MAE.

Ministerul reaminteşte cetăţenilor români că legislaţia elenă interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera, astfel, apariţia unui focar de incendiu.

Cetăţenii români care observă producerea unui incendiu pot anunţa imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgenţă) sau 199 (serviciul de pompieri). Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076. Cristian Cioacă a fost pus în libertate: „Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”