Cercetătorii au explicat până la ce vârstă poate trăi un om

Speranța de viață a crescut, spun cercetătorii

Oamenii de știință din Olanda au studiat datele a peste 75.000 de persoane care au murit în această țară în ultimii 30 de ani.  Cercetatorii au descoperit că, deși speranța medie de viață a crescut, valoarea  maxim nu s-a modificat, potrivit ziare.com.

Potrivit cercetătorilor olandezi, durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani, în timp ce în cazul bărbaților este de 114,1 ani.

Concluzia aparține statisticienilor de la Tilburg și de la Universitatea Erasmus din Rotterdam.  „În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat”, a declarat profesorul cercetător John Einmahl. Este vorba despre durata de viață, care este diferită de speranța de viață, durată folosită pentru a determina cât de mult poate trăi un individ atât timp cât are grijă de el însuși. Și cercetătorii americani au constatat o gamă similară de durate de viață. Aceștia au stabilit că durata maximă de viață este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani.

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsieni, reținut preventiv pentru viol