Are doar 36 de ani, locuiește în Petroșani și o simplă poză de pe contul de Facebook l-a adus în atenția presei și în atenția iubitorilor de alpinism.

Adrian Ahriţculesei a terminat Facultatea de Educatie Fizică și Sport Timișoara și atât educația, cât și sportul, l-au ajutat să-și împlinească un vis, acela de a cuceri cel mai înalt vulcan din lume.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, de 36 ani, din municipiul Petroşani, a reuşit să cucerească cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 m), situat în Munţii Anzi, la graniţa dintre Argentina şi Chile, informează Agerpres.

Optometrist, dar și alpinist

Profesia lui Adrian este departe de ideea de cucerire a vreunui vârf muntos: lucrează în cadrul OPTIMED Petroșani, firmă pe care o numește ”patria ochelarilor”.

Dar cum pasiunea nu ține întotdeauna de profesie, Adrian s-a făcut remarcat printr-o simplă poză și o postare pe facebook, postare în care dedică reușita sa familiei, cunoscuților și prietenilor care l-au încurajat.

Petroșăneanul nostru tocmai a reușit performanța de a urca pe Ojos del Salado, care este cel mai înalt vulcan activ de pe pământ.

Sunt fost sportiv și știu ce înseamnă performanța. Se obține cu multă muncă și tot atâtea sacrificii!

Mult succes în tot ceea ce îți propui pe viitor, Adrian! În cazul tău, încurajarea „sky is the limit” își găsește sensul!”, scrie Costel Avram, Administrator Public în cadrul Consiliului Județean din Hunedoara.

Conform Digi24, alături de bărbatul din Petroşani s-au aflat alpiniştii Radu Turtă, din Bacău, şi Ovidiu Popescu (57 de ani), din Râşnov, ghid montan pentru alpinism şi escaladă.

Adrian Ahriţculesei are experienţă în escalada pe vârfuri înalte, între altele el reuşind să urce pe Elbrus (Rusia) – 5.642 m, Mont Blanc (Italia) – 4.748 m sau Aconcagua (Argentina) – 6.962 m.

Citește și: Pârtiile de schi și stațiunile, arhipline în weekend