Băsescu, despre PAUR: „Deosebirea dintre ei şi Vadim este că Vadim era un om citit”

Fostul președinte o critică aspru pe senatoarea PAUR Diana Șoșoacă

Fostul președinte de țară și actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a analizat ascensiunea fulminantă a celor de la PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), scrie Epoch-Times. Concluzia generală? O guvernare deținută aceștia ar duce țara spre dezastru.

Invitat la Realitatea Plus, Băsescu i-a criticat, în stilul caracteristic care l-a consacrat, pe oamenii lui George Simion, amintind și de noua „vedetă” a politicii românești, Diana Șoșoacă, pe care europarlamentarul PMP ar vedea-o, mai degrabă, conducând galeria echipei de fotbal Dinamo, decât în Parlamentul României.

Europarlamentarul încearcă să-și explice de ce PMP a luat „punctaj” sub barem la alegerile parlamentare, iar PAUR a trecut cu brio

Cu toate că, în afară de „vedetisme”, cei de la PAUR nu par să aibă mare lucru de spus – în opinia lui Băsescu, acesta remarcă ajutorul pe care aceștia l-au primit din Diaspora, ceea ce a dus la ascensiunea lor pe scena politică românească. Și chiar dacă nu e primul politician ori formator de opinie care să remarce asemănarea dintre idelaurile lui Vadim Tudor și cele susținute de PAUR, europarlamentarul sesizează, totuși, și o diferență: „Vadim era un om citit”. „Ei sunt semidocţi care îşi latră patriotismul şi aşa-zisul antisistem, poziţiile antisistem”, a adăugat Traian Băsescu.

„Mărturisesc că, în ziua votului, când vedeam că nu intră PMP în alegeri, am întrebat: ‘Ce partid e ăsta? AUR ăsta? Cine sunt ei?’ Au apărut peste noapte cu un suport extraordinar în Diaspora”, a mai declarat Traian Băsescu, în cadrul emisiunii.

Cui i-e frică de Diana Șoșoacă? Lui Băsescu!

Una din fricile cronice ale fostului președinte este definită de ipoteza în care celor de la PAUR li s-ar permite să intre la guvernare, fiind de părere că România, în mâinile Dianei Șoșoacă și a lui George Simion, ar putea să intre în declin, până la „prăbușire”.

Citește și: Chirica s-a făcut de iaurt, astăzi, de Ziua Principatelor, la Iași