Trupuri mumificate de copii, vechi de peste 1.000 de ani, descoperite în Peru

Cercetătorii cred că cele patru trupuri mumificate de copii provin din cultura Ychsma.

Mumie copil
Mumie copil sursa foto pixabay

Arheologii din Peru au descoperit mumii ale unor copii, care ar avea o vechime de cel puţin 1.000 de ani, într-o zonă ce a fost cândva un spaţiu ceremonial sacru. Aici este situat în prezent unul dintre cele mai vechi cartiere din capitala Lima, potrivit digi24.ro.

Cercetătorii cred că cele patru trupuri mumificate de copii, descoperite luni împreună cu rămăşiţele unei persoane adulte, provin din cultura Ychsma.

Cultura s-a dezvoltat pe coasta centrală din Peru, înainte de ascensiunea Imperiului Inca şi de răspândirea acestuia în regiunea andină. Unele rămăşiţe au fost descoperite în partea inferioară a unei scări, pe un mic deal despre care se crede că a găzduit cândva un templu.

Luis Takuda, arheolog din districtul Rimac din Lima, a declarat că templul a fost construit probabil acum 3.500 de ani.

 „Toată această zonă este o cameră ceremonială foarte importantă. Oamenii care au trăit aici în perioada Ychsma încă îl considerau un spaţiu sacru. Deci prin urmare, şi-au îngropat morţii aici”, a spus Takuda. Rămăşiţele au fost descoperite alături de obiecte de ceramica. Cu o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori, capitala peruană are aproximativ 400 de ruine arheologice. Cele mai importante situri arheologice din Peru sunt situate în afara Lima. Este vorba despre zone cum ar fi Cusco, care a fost capitala Imperiului Inca , care a fost cucerita de conchistadorii spanioli în secolul al XVI-lea. Romsilva vinde peste 20 de mii de pomi de Crăciun