Lucrul în ziua de duminică, permis în Elveția, dar numai în regiunile turistice

Duminica toate magazinele sunt închise, cu excepţia benzinăriilor şi a unor centre comerciale situate în apropierea gărilor.

Magazin
Magazin sursa foto pixabay

Guvernul din Elveţia, ţară unde lucrul în ziua de duminică este în principiu interzis prin lege, fiind dificil de găsit magazine deschise în această zi, a anunţat că va permite lucrul duminical în unele zone turistice urbane, potrivit g4media.ro.

Vor fi astfel revizuite dispoziţii legale în vigoare din anul 1964.

Noile norme se vor aplica numai oraşelor care au mai mult de 60.000 de locuitori, celor turistice (unde cel puţin jumătate din clienţii sectorului hotelier sunt străini) şi numai zonelor cele mai circulate ale acestora. În același timp, deciziile concrete privind aplicarea noilor dispoziţii vor reveni autorităţilor din fiecare canton.

În prezent, inclusiv oraşele elveţiene cu mare profil internaţional, cum ar fi Geneva, sunt aproape paralizate în fiecare duminică. Zi în care practic toate magazinele sunt închise, cu excepţia benzinăriilor şi a unor centre comerciale situate în apropierea gărilor. Consiliul Federal (guvernul elveţian) a precizat că angajaţii care lucrează duminică trebuie să beneficieze de compensaţii pentru că-şi sacrifică timpul liber într-o zi de sărbătoare. Acestea vor fi stabilite tot de autorităţile cantonale. Percheziții la mai mulți proxeneți din Suceava care exploatau sexual minori