agricultura
agricultura sursa foto : agrointeligenta

Acțiune de amploare a poliției judiciare portugheze în zona rurală din Alentejo, regiunea din sudul Portugaliei, renumită în timpul dictaturii Salazar pentru întinsele sale terenuri agricole. În această zonă angajarea ilegală, munca nedeclarată și exploatarea forței de muncă a migranţilor în agricultură sunt practici din ce în ce mai frecvente, potrivit g4media.ro.

După aproximativ un an de cercetări, anchetatorii au identificat o rețea care se ocupă cu traficul de imigranți, fiind efectuate aproximativ patruzeci de arestări de cetățeni portughezi și străini, în principal de naționalitate română.

Aceștia sunt acuzați de conspirație infracțională, trafic de ființe umane și reciclare.

Rețeaua avea ca centru operațional provincia Beja, membrii grupării ocupându-se cu exploatarea lucrătorilor agricoli din România, Moldova, Senegal, Maroc, Algeria, India și Pakistan.

În cele mai multe din cazuri, muncitorii erau atrași prin propagandă falsă chiar în ţările de origine, ulterior fiind obligați să trăiască și să muncească în condiții de semisclavie, fără niciun fel de regularizare a contractelor, sau a actelor de identitate.

Potrivit datelor recente, în agricultura portugheză lucrează aproximativ 50.000 de lucrători imigranți, cei mai mulți fiind angajați în Alentejo, unde cultivarea fructelor şi legumelor în seră este o practică din ce în ce mai răspândită. Condițiile precare de viață ale migranţilor care lucrează în agricultură sunt cunoscute de mult, făcând obiectul articolelor de pe primele pagini ale ziarelor în cursul anului 2020, în prima perioadă de izolare din cauza pandemiei, când, în locuinţele lor supraaglomerate au izbucnit mai multe focare de contagiune. Acțiunea de astăzi este considerată de presă portugheză drept una dintre cele mai mari operațiuni din ultima vreme ale poliției judiciare.

Femeie condamnată cu închisoare cu executare, după ce a agresat colegii de clasă ai fiicei sale și a amenințat profesorii