Social democratul Cătălin Coman, primarul reales al Fălticeniului, a luat-o „pas cu pas”, vorba președintelui Iohannis, iar de-a lungul celor opt ani de mandat a trecut din atenția DNA la atenția publicului prin „obiectivul de lux” din centrul orașului.

„Mi-am asumat pe deplin acest deziderat care este și al meu personal, iar din iunie 2012 am început să îmbunătățim pas cu pas toate acele sectoare rămase în urmă în orașul nostru”, își lansa campania electorală pentru alegerile din 2016 din Fălticeni, Cătălin Coman, membru PSD încă din 2005.

Cătălin Coman și-a câștigat al treilea mandat cu 69,58% din voturi, la diferență considerabilă de principalul contracandidat, liberalul Ionel Vasiliu. Asta deși programul electoral al lui Vasiliu era mai aproape de problemele cu care se confruntă al doilea municipiu al județului Suceava.

„Am plecat de la cele mai importante lucruri pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor şi mă refer la utilităţi – apă potabilă, canalizare, gaz metan, colectarea deşeurilor menajere. Aceste lucruri cred eu că nu mai ţin de nişte mofturi administrative, ci trebuie avute în fiecare locuinţă. În zona centrală acestea există, dar trebuie duse şi în zona de periurban. Aceste lucruri ţin de normalitate. Evident, foarte importantă este şi reabilitarea infrastructurii rutiere, pentru că pe multe dintre străzile deja asfaltate, trebuie intervenit la reţelele de apă şi canalizare”, preciza Vasiliu în campania pentru primărie.

Încurcat în cifrele „luxului”

În ceea ce privește zona centrală, Cătălin Coman pare că s-a încurcat în cifrele toaletei publice de lângă Catedrală, o „budă de lux”, având în vedere prețul real de 50.000 de euro (de la utilități, manoperă până la finalizarea propriu zisă a „obiectivului”), pe care primarul a încercat să „îl taie din pix”, pentru cetățeni, până la numai 20.000 de euro.

Coman a fost și în atenția DNA, în 2017, pentru suma modică de 2.000 de lei, oferită „cu titlu de mită, pentru a aproba vânzare unui teren în suprafață de 30 mp din proprietatea Primăriei municipiului Fălticeni”, de consilierul local Ion Asaftei, însă a fost clasat din lipsă de probe.

Citește și: Scripcaru’ de Brașov, cercetat pentru șantaj în campania electorală

#News