Primarul în exercițiul al Brașovului, George Scripcaru iese pe ușa din dos a politicii, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl cercetează penal pentru infracțiunea de șantaj într-un dosar privind campania electorală de la alegerile locale. Edilul este pus sub sechestru judiciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat al instituției.

În acelaşi dosar este cercetat şi directorul general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov (RATBV) SA, Cornea George Mihai, acuzat la rândul său de „şantaj în forma complicităţii”.

Potrivit procurorilor DNA, „în calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei de transport Brașov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu Regia de transport Brașov (RATBV S.A) pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive”, se arată în comunicatul DNA.

Inculpații au depus cauțiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei – Scripcaru George, respectiv 30.000 lei – Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaților la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și: DNA cere ridicarea imunității parlamentare a lui Bănicioiu. Mită de aproape 4 milioane de lei

#News