Robert Cazanciuc (PSD)

Deși sunt împotriva alegerilor la data stabilită de către guvernanți, 6 decembrie, totuși social democrații nu ezită să arunce cu săgeți înspre cele două Palate (Victoria și Cotroceni), ori de câte ori au ocazia.

Alegerile, în plină pandemie, au stârnit din nou discuții în tabăra PSD, care îl acuză pe președintele Iohannis că tergiversează intrarea în vigoare a legii care permite Parlamentului să decidă data alegerilor, mai mult, că scopul principal al șefului statului este de a acapara întreaga putere punând în pericol viața și integritatea românilor.  

„Astăzi preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar – alegerile vor avea loc în vârf de pandemie, pe 6 decembrie. Nu îl interesează sănătatea, educaţia, economia, ci toată puterea. De la început acesta a fost singurul lor obiectiv – să aibă toată puterea. Au eşuat în domeniul sănătăţii, au adâncit pandemia, au eşuat în domeniul economic. Au îngropat România în datorii. Au umplut buzunarele firmelor peneliste şi au lăsat pe drumuri sute de mii de salariaţi. Au compromis grav agricultura, au pus în pericol siguranţa alimentară a ţării, iar preţurile pur şi simplu au luat-o razna. Au aruncat vina pe toată lumea – pe vârstnici, pe copii, pe părinţi, pe antreprenorii din HoReCa, mai puţin pe politrucii lor. Nu au luat nicio măsură coerentă. Au minţit, au dezinformat, au manipulat cifrele pandemiei după propriile interese. Vor alegeri acum, cu orice preţ, ştiind că românii nu îi vor ierta pentru abuzuri şi incompetenţă”, a afirmat Robert Cazanciuc vineri, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a PSD.

PNL și Iohannis au pus în aplicare un plan în 3 pași pentru a acapara toată puterea!

Imediat după eșecul de la alegerile locale, PNL și Iohannis au pus în aplicare un #plan în 3 pași pentru a acapara toată puterea în plină #pandemie, chiar cu prețul sacrificării a mii de vieți:

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 23 octombrie 2020

Pas cu pas, până la trei

Acesta a precizat că șeful statului a avut un plan bine pus la punct, pe care l-a pus în aplicare încă de la alegerile locale.

„Astăzi s-a produs ultimul pas din planul preşedintelui Iohannis şi al PNL, preşedintele a retrimis la Parlament legea prin care alegerile parlamentare puteau fi amânate. Acesta a fost planul lor, în trei paşi, care s-a pus în mişcare imediat după alegerile locale. Pasul 1 a fost descurajarea participării la vot a categoriilor care nu-i votează. Au decis să facă alegeri în vârf de pandemie pentru a-i speria şi a-i ţine acasă. Pasul 2 a fost manipularea datelor privind evoluţia pandemiei. Toate raportările din ultima perioadă ne-au arătat că Guvernul prezintă datele care avantajează PNL. Nu există criterii clare, ci doar criterii care sunt schimbate după interesele politice ale PNL. Pasul 3 – blocarea cu orice preţ a Parlamentului de a schimba data alegerilor. Au folosit toate tertipurile legislative pentru a amâna intrarea în vigoare a legii care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor, dacă pandemia devine extrem de gravă. Astăzi au aşezat ultima piesă din acest puzzle. Preşedintele a trimis la reexaminare legea, tergiversând intrarea ei în vigoare”, a completat Cazanciuc.

Români, curaj și la vot.

Președintele interimar al Senatului le cere românilro să iasă la vot pentru a se salva, aceasta fiind considerată de el singura opțiune pentru schimbarea Guvernului „Iohannis”.

„Calculul lor e profund greşit. Istoria a demonstrat că românii sunt oameni cu mult curaj, care în momentele dificile au ştiut să lupte pentru drepturile lor. Vom lupta să le fie respectat dreptul la viaţă, dreptul la sănătate, dreptul la educaţie şi dreptul la muncă. Pentru apărarea acestor drepturi fundamentale trebuie să ieşim la vot, doar aşa nu vom rămâne cu PNL la guvernare în următorii 4 ani. Cei care vor schimbarea ştiu bine că actualul Guvern, Guvernul Iohannis le ameninţă viaţa şi sănătatea. Au demonstrat-o din plin până acum. Iar mesajul PSD pentru cei care vor schimbarea este următorul: veniţi la vot ca să vă salvaţi. Să vă salvaţi viaţa, să vă salvaţi sănătatea, să vă salvaţi dreptul la muncă şi dreptul la educaţie ai copiilor voştri. Veniţi la vot să le arăţi că nu vă pot intimida”, a conchis Robert Cazanciuc.

Citește și: Ponta și Ciolacu vorbesc aceeași „limbă”, pro România

#News