Deputata Ana Birchall a decis de ceva vreme să nu mai candideze pentru alegerile parlamentare din decembrie, dar a promis, în același timp că nu va ieși din viața publică, unde consideră că mai are multe lucruri de făcut. Mai mult, fostul parlamentar social democrat, Birchall spune că nu și-a negociat cu niciun lider politic o eventuală candidatură.

„Am decis să nu mai candidez pentru un nou mandat în Camera Deputaților. Asta nu înseamnă că voi părăsi viața publică și politică. Din contră!

Am intrat în Parlamentul României cu speranța dar și determinarea de a fi în slujba românilor cinstiți și de bună credință care m-au investit cu încredere. Îmi voi încheia cu fruntea sus perioada petrecută în Camera Deputaților, o perioadă în care, oricât de greu mi-a fost, am încercat, atât cât am putut eu și cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu profesionalism, cu bună credință și seriozitate.

În toți acești ani am trăit momente de bucurie când un proiect de lege inițiat, susținut sau promovat de mine era votat (de exemplu legea care permite confiscarea averilor ilicite, legea falimentului personal, legea egalității de șanse, legea care ajută proiectul „Fiecare copil în școală” sau amendamentul pentru realizarea proiectului privind Centura Bârladului) dar și momente de maximă amărăciune cum a fost săptămâna aceasta”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Am decis sa nu mai candidez pentru un nou mandat in Camera Deputatilor. Asta nu inseamna ca voi parasi viata publica si…

Publicată de Ana Birchall pe Joi, 22 octombrie 2020

Recunoștință susținătorilor

Ana Birchall a ținut să le mulțumescă celor care au susținut-o sau criticat-o de-a lungul vremii și le-a promis că va rămâne la fel de activă.

„Mulțumesc tuturor celor cu care am avut onoarea să colaborez în toți acești ani. Vă mulțumesc vouă, prietenii și cititorii acestei pagini. Mesajele, sfaturile, criticile voastre cu siguranță m-au ajutat să fiu un deputat mai bun. Un gând special pentru vasluienii care încă din 2012 m-au botezat „fata noastră”: Cuvintele sunt insuficiente să exprime onoarea de a vă reprezenta în Parlamentul României. Mulțumesc! Pentru mine se deschide un nou capitol și vă promit că veți afla detalii direct de la mine. Vă asigur că voi rămâne tot atât de activă și implicată în viața publică și politică, continuând ce am început.

Mă mândresc cu faptul că sunt o luptătoare şi nu voi abandona niciodată ţelul pentru care m-am întors acasă: acela de a promova o altfel de politică, o politică decentă, occidentală, bazată pe proiecte şi programe şi NU pe interesele unei găşti sau alteia.

Împreună cu toţi cei care iubesc această ţară frumoasă va invit să impunem şi aici, acasă, un sistem meritocratic, unde să poţi să îţi întemeiezi o familie, să îţi cumperi o casă, să te realizezi profesional având la bază „ceea ce ai tu în cap”, pentru că aşa cum îmi spunea mie bunica mea, Cătălina, „ce ai în cap şi în suflet nu poate să îţi ia nimeni niciodată”. Ştiu că este multă dezamăgire. Ştiu că mulţi dintre oamenii de bine nu mai cred că România mai are vreo şansă. Eu nu mă dau bătută şi mă bazez pe voi că sunteţi alături de mine în continuare pentru că împreună să înlăturăm dictatura non-valorilor care sugrumă de mult prea multă vreme România.

P.S. Pentru a stinge orice speculație vreau să știți direct de la mine că această decizie este luată de mine de ceva vreme și în consecință nu am avut nicio discuție, directă sau indirectă, cu niciun lider de partid despre o eventuală candidatură. Cine spune sau insinuează altceva pur și simplu minte!”, a scris Ana Birchall.

La alegerile precedente, Ana Birchall a câştigat un mandat de deputat din partea PSD. Din luna februarie a acestui an ea este deputat neafiliat.

Citește și: Nicolae și Pleșoianu, „ecologiști” pentru un nou mandat de demnitari

#News