CTP - foto Digi24 (captură)

Eliberarea din funcție a prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, pentru declarațiile halucinante de săptămâna trecută, nu a însemnat și ieșirea acestuia din viața publică. Cojanu are acum o nouă funcție publică, de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În emisiunea Cap limpede de la Digi 24, gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a numit pe Cojanu „inspectorul aerului”, în contextul mutării acestuia la un loc „călduț”, drept „pedeapsă” pentru atitudinea pe care a avut-o cu privire la evoluția epidemiologică din București.

„Acest ins a fost pus la Secretariatul General al Guvernului – Luftinspektor. Adică inspector de aer. Individul ăsta e pus acolo să inspecteze, deci vine el și spune cum e bine și cum e rău! Ăsta… Ce mesaj transmite domnul Orban în felul acesta alegătorilor, cetățenilor? Transmite mesajul: „Fiți ticăloși și inumani ca acest individ și ca mine, Orban. Pentru că dacă eu fac gestul ăsta, să-l mut pe ins de la prefectură în Secretariatul General al Guvernului, atunci sunt la fel de inuman și de incompetent și de impostor ca acest individ”, a spus CTP, la Digi 24.

Revocarea din funcția de prefect a lui Gheorghe Cojanu s-a produs după ce, pe 18 octombrie, nu a știut să spună câte infectări au fost depistate în ultimele 24 ore în Capitală. Cu câteva ore înainte, fostul prefect de București nu știa nici care este rata de infectare anunțată de DSP București.

Cojanu a fost înlocuit cu Traian Berbeceanu, numirea acestuia, cu caracter temporar a fost publicată joi seară, în Monitorul Oficial. Vineri, Berbeceanu a depus jurământul de învestire. Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în activitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Citește și: Cojanu: „După cum vedeţi, nu comentez nimic”

#News