Cristian Tudor Popescu - captură Digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este pe aceeași lungime de undă cu Iohannis și Orban în ceea ce privește organizarea alegerilor parlamentare, la termen. Chiar și în situația în care sunt 5.000 de cazuri de infectări pe zi. Acesta a dat exemplu Statelor Unite ale Americii, aflate în plină campanie pentru prezidențiale și, totodată, a precizat unde au fost problemele în campania pentru „localele” din septembrie.

Aflat la emisiunea Cap limpede de la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a precizat că alegerile sunt posibile chiar și la un număr mare de infectări cu noul coronavirus.

„Da, în SUA câte cazuri sunt pe zi? Câți morți au? Au deja 8 milioane de infectați, iar alegerile se țin. În afară de Trump, nu am văzut pe cineva care să nu fie de acord cu faptul că s-au ținut alegeri în SUA (n.r. sistemul de votare din SUA permite votul anticipat)”, a spus CTP, la Digi 24.

Alegerile, parangheliile și Covidul

„Sunt atâtea țări în care se țin alegeri. Alegerile sunt esențiale, sunt ATI-ul societății, sunt spitalul politic  al societății. Acolo se vindecă boli ale societății și apar altele, după alegeri”, a declarat gazetarul.

Acesta a precizat că apariția cazurilor de infectări de după alegerile locale nu au legătură directă cu actul în sine al procesului de vot, ci cu campania, respectiv petrecerile de după alegeri. Totodată, CTP a venit și cu soluții pentru aceste două situații ce pot duce la infectări.  

„Problema nu este efectiv la urnă, că s-a văzut și la alegerile locale. Se respectă regulile. Nu acolo se produc infectările, ci în campania electorală și la parangheliile de după. 

Parangheliile de după pot fi rezolvate cu ajutorul Poliției, cu amenzi, dosare penale, cu amenzi uriașe și poate reușim acum să o oprim pe avocata casei poporului să le mai conteste și pe curtea lui Dorneanu să le șteargă.

La campania electorală mi se pare o soluție evidentă. Să nu se țină campania electorală clasică, cu întâlniri în viu, ci online. Cei care nu se consideră suficient cunoscuți dintre candidați au online-ul la dispoziție, au televiziunile la dispoziție”, a concluzionat Popescu.

Citește și: CTP, despre fostul prefect Cojanu. „Luftinspektor la Secretariatul Guvernului”

#News