Adrian Prisnel

„Schimbarea regilor, bucuria nebunilor” este atât de potrivită pentru ceea ce se întâmplă la Dolj, unde primăria Craiovei a fost câștigată de social democrata Lia Olguța Vasilescu. Însă funcția de viceprimar, este cea care a stârnit un nou scandal în „sânul” USR. Într-o postare făcută de deputatul USR Adrian Prisnel, acesta se arată profund nemulțumit de o decizie a Biroului Național și consideră că forul de conducere decredibilizează filiala Dolj prin susținerea pentru această funcție a unui „rasist, xenofob și homofob”, cum l-a numit Prisnel pe Cezar Drăgoescu. Mai mult, Prisnel consideră inexplicabilă decizia BN al USR, în contextul în care cu câteva zile în urmă Drăgoescu fusese invalidat de același Birou Național, din motive de integritate.

„Biroul Național al USR decredibilizează USR Dolj prin susținerea unui rasist, xenofob și homofob pentru funcția de viceprimar al Craiovei.

La cererea președintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în ședința de astăzi, Biroul Național al USR a decis, cu încălcarea statutului și a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie. Forul care acordă sprijinul politic pentru funcții la nivel local este expres menționat în statut: conform art. 24 lit. c, iar biroul național pentru funcții naționale. În această privință, ne vom adresa Comisiei Naționale de Arbitraj cu o contestație asupra deciziei Biroului Național.

Cezar Drăgoescu (USR)

Este inexplicabilă susținerea Biroului Național pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de același Birou Național atât din motive de integritate, cât și de oportunitate politică. Problemele de comportament și de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar și cauza a numeroase reacții negative ale simpatizanților noștri”, a scris Prisnel pe Facebook.

„Nu suntem cetățeni de rangul doi”

„Contrar celor susținute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmațiile rasiste și homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ștampilă pe USR, oricare ar fi funcția pentru care domnul Drăgoescu este susținut. Ne autoetichetăm rasiști și homofobi și riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în județul nostru și nu numai.

USR nu va fi credibil în fața cetățenilor să susțină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova.

Noi, în Craiova, nu suntem cetățeni de rangul doi.

Mă delimitez de decizia Biroului Național al USR și sper ca Biroul Național PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcție publică și cu girul lor”, a scris Prisnel pe Facebook.

Citește și: CTP: „Campania și parangheliile sunt sursa infectărilor, nu votul la urnă”

#News