Firea: „Din razbunare personală și politică, noul primar îi pedepsește pe bucureșteni”

Fostul primar general acuză revenirea „pilelor” de dreapta

Senatorul PSD Gabriela Firea, totodată fost primar general al Capitalei îl critică pe Nicușor Dan, actualul primar, în urma declarațiilor acestuia în care anunța că va desființa anumite companii municipale. Conform Gabrielei Firea, din pricina acțiunilor lui Dan în momentul de față mai multe lucrări în curs ar fi blocate, depășindu-se termenul de finalizare în cazul multora dintre acestea.

„Pasajul Doamna Ghica – cum se lucra in mandatul meu si pustiul de pe santier surprins azi. Companiile municipale Trustul de constructii si Consolidari sunt tinute acum fara resurse de catre noul primar. Sufera oamenii, pentru ca acest pasaj trebuia finalizat in aceasta perioada. Eu si echipa mea am respectat toate termenele de executie. S-a lucrat la foc continuu. Acum este totul blocat. La fel se intampla si pe santierul din Prelungirea Ghencea. Din razbunare personala si politica, noul primar îi pedepseste pe bucuresteni.”, este de părere Gabriela Firea.

Firea, supărată că acțiunea lui Nicușor Dan ar putea avea ca rezultat „întoarcerea căpușelor de dreapta în Primăria Capitalei”

Astfel, fostul primar general al Capitalei a mai spus că, în opinia sa, desființarea companiilor municipale ar însemna reintroducerea „pilelor” de dreapta în Primăria Municipiului București, amintind de așa-zise contracte păguboase și despre clientelă politică.

„A anuntat ca “desfiinteaza” companiile municipale infiintate pe model vienez in mandatul meu. Asta va insemna intoarcerea capuselor de dreapta la Primaria Capitalei. Cele 4-5 firme care erau abonate in ultimii 15 ani la contractele cu primaria. Contracte paguboase din care doar clientii lor politici castiga, sub nicio forma cetatenii”, a mai spus fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Reacția Gabrielei Firea vine în urma declarației lui Nicușor Dan: „Luni facem primul pas spre desfiinţarea companiilor municipale costisitoare sau chiar falimentare din Bucureşti. Pe lângă completarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu noii consilieri generali şi alegerea viceprimarilor Capitalei, am inclus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 21 decembrie proiectele de hotărâre pentru desemnarea noilor reprezentanţi ai municipalităţii în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) ale companiilor municipale. Aceşti noi reprezentanţi vor avea mandate clare şi limitate, cu obiectivul desfiinţării acestor companii ineficiente. Bucureştenii nu vor mai plăti risipa şi incompetenţa, iar Primăria Capitalei va contracta serviciile de care are nevoie de pe piaţa liberă, în mod transparent, prin contracte corect negociate”

Citește și: Firea crede că Iohannis ar fi trebuit să intervină în conflictul PNL-USR PLUS

#News