Norica Nicolai

Dacă este să o întrebi pe Norica Niculai ce părere are drespre organizarea alegerilor, îți va spune că n-are o părere prea bună. În opinia acesteia, alegerile locale, cele stabilite pe 27 septembrie, ar trebui amânate, întrucât riscul epidemiologic este încă unul destul de mare, astfel că organizarea acestora ar putea avea consecințe grave asupra sănătății publice.

„Dacă cifrele ne spun că nivelul de îmbolnăvire a populației este unul ridicat, nu putem vorbi de o campanie electorală, pentru că inevitabil, nu putem vorbi de distanțare socială, care este foarte importantă în prevenirea îmbolnăvirii în masă, nu putem vorbi de dialog între cei care candidează și cetățeni, deci ziua votului va fi una foarte dificilă”, a declarat la RFI Norica Nicolai.

Și iată că Norica Niculai are și soluția, nu numai dilema! Astfel, aceasta declară că, dacă se vrea, „se poate face, Codul Administrativ permite Parlamentului să prelungească mandatele aleșilor locali (…). Oamenii pot discuta orice, unii pot considera prematur, dar numai mâine nu e 27 septembrie și cred că trebuie discutat foarte serios”, spune Norica Nicolai despre alegerile locale din septembrie.

De menționat că premierul Ludovic Orban a zis, la un moment dat, că ar fi prematur să se vorbească despre amânarea alegerilor locale, astfel că întreg „staff-ul” ALDE, în frunte cu Norica Nicolai țin să-l contrazică la scenă deschisă.

Citește și: Partidul Republican a făcut primul demers oficial pentru amânarea alegerilor locale

#News