Neamțul Dominic Fritz și brașoveanul Allen Coliban au câștigat primăriile din Timișoara și Brașov. Potrivit numărătorii parțiale, Dominic Fritz a avut 52 la sută din opțiunile timișorenilor. Liberalul Nicolae Robu a obținut 29,2 la sută, iar candidata PSD, Voichița Lăzureanu a obținut numai 6,1 la sută.

„De azi ștergem cuvintele ‘nu se poate’ din vocabularul Timișoarei. De azi nu ne mai lăsăm paralizați de frică că suntem singuri în bula noastră, pentru că nu mai suntem doar o bulă suntem o comunitate. O comunitate de timișoreni care împărtășește aceleași valori și aceeași viziune. Dragi timișoreni, mulțumesc! Timișoara astăzi a scris istorie, Timișoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluție. Astăzi Timișoara încheiat definitiv perioada de tranziție de 30 de ani după căderea comunismului. E o onoare foarte mare pentru mine că m-ați ales primarul vostru, un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în română, pentru prima dată ați scris istorie: ați ales pentru prima dată un primar care nu s-a născut în România, care nu are rude din România”, a spus Dominic Fritz.

Dominic Fritz este cetățean german, venit în România în 2003, și a candidat din partea USR PLUS la Primăria Timișoarei, potrivit Mediafax.

Brașovul a rămas fără Scripcar

Allen Coliban, candidatul USR PLUS, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Brașovului (cu 42,06%, rezultatele parțiale de la ora 8.00), reușind să-l învingă pe actualul edil, George Scripcaru, care conducea orașul din 2004.

Senatorul USR de Brașov, Allen Coliban s-a născut și a crescut în Șcheii Brașovului. „Brașovul arată astăzi mai bine decât acum 16 ani. Dar este la jumătatea potențialului pe care îl are”, potrivit site-ului de campanie.

Citește și: Galați. Municipiul și CJ-ul, cu PSD înainte

#News