Victorie categorică a liberalilor în județul Bihor. Fostul primar al Oradei, Ilie Bolojan a câștigat CJ Bihor cu peste 74% dintre voturile bihorenilor, în timp ce principalul său contracandidat, Szabo Jozsef (UDMR) a obținut 10,56%. Primăria Oradea a fost câștigată de viceprimarul lui Bolojan, Florin Birta, candidatul PNL la Primărie, a obţinut 70,27% dintre voturile orădenilor. Acesta a fost urmat de Cseke Attila (UDMR), cu 11,36%, Emilian Pavel 7,71%.

„A fost o onoare pentru mine să fiu primar al orașului Oradea timp de 12 ani și le mulțumesc orădenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Dezvoltarea orașului depinde însă mult și de ce face Consiliul Județean. Am luat decizia să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor pentru a îndrepta lucrurile și, prin colaborarea cu Primăria Oradea, să asigurăm dezvoltarea în continuare a orașului, dar și a județului nostru. Viceprimarul Florin Birta a fost implicat anii aceștia în toate proiectele orașului, le cunoaște și am încredere că le va putea duce mai departe. Sunt convins că va gestiona bine funcția de primar”, a declarat Ilie Bolojan, înainte de alegeri. Bolojan a fost ales în 2008, cu 51% din voturi, iar în 2016 a avut 70 la sută.

De asemenea, lista de consilieri locali propusă de PNL a obţinut 65,3% din sufragii, urmat de UDMR cu 11,4%, PSD -8,87%, USR PLUS – 3.93%, PPMT – 3,73%, POL – 1,84%, Pro România – 1,71%, UDSCR -1.08%, ALDE – 1,07%, iar PMP – 1.05% din voturile valabil exprimate.

Citește și: USR PLUS a câștigat două primării importante: Timișoara și Brașov

#News