Cunoscut la nivel național și dat mereu ca exemplu de dezvoltare a unui municipiu, primarul (PNL) Ilie Bolojan nu va mai candida la această funcție la alegerile locale din septembrie. Dar nu pentru că s-ar retrage din viața politică, ci pentru că țintește ceva mai sus, la șefia județului Bihor.

„A fost o onoare pentru mine să fiu primar al orașului Oradea timp de 12 ani și le mulțumesc orădenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Dezvoltarea orașului depinde însă mult și de ce face Consiliul Județean. Am luat decizia să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor pentru a îndrepta lucrurile și, prin colaborarea cu Primăria Oradea, să asigurăm dezvoltarea în continuare a orașului, dar și a județului nostru. Viceprimarul Florin Birta a fost implicat anii aceștia în toate proiectele orașului, le cunoaște și am încredere că le va putea duce mai departe. Sunt convins că va gestiona bine funcția de primar”, a declarat Ilie Bolojan, care în 2008 a fost ales cu 51% din voturi, iar în 2016 a avut 70 la sută.

Încă viceprimar, Florin Birta este încrezător și vrea să continue traiectoria pe care merge Oradea.

 „Am făcut parte din echipa care a pus Oradea pe harta celor mai performante orașe din țară, am lucrat alături de domnul primar Ilie Bolojan în toți acești ani, iar scopul nostru a fost acela de a transforma Oradea într-un oraș modern, într-un oraș exemplu. Sunt conștient că am o misiune grea, dar sunt convins că, avându-l pe domnul Bolojan la șefia Consiliului Județean, eforturile noastre comune de a duce Oradea şi judeţul mai departe în direcția bună vor fi încununate cu succes. Oradea este pe mâini bune și vom continua împreună ceea ce s-a făcut în Oradea în ultimii 12 ani”, a declarat Florin Birta.

Citește și: Vasile Dîncu, împins de la spate să candideze la Primăria Cluj-Napoca

http://hashtagnews.ro#News.ro