Emil Boc și-a câștigat al cincilea mandat de primar al Clujului, fără emoții, cu 74,76% din voturile clujenilor. El a fost la foarte mare distanță de principalul contracandidat, Emanuel Ungureanu (USR PLUS), care a luat doar 8,25%. Pe „podium” se află Csoma Botond (UDMR), cu 7,12%, potrivit datelor parțiale de la ora 9.00.

„Am votat cu acea echipă care are viziunea şi proiectele necesare să menţină Clujul pe primul loc, să aducă în continuare investiţii şi locuri de muncă bine plătite la Cluj.

Am votat cu acea echipă capabilă să unească, nu să dezbine, am votat cu acea echipă care menţine Clujul în liga campionilor în materie de inovare, cu acea echipă care asigură că în oraş nimeni nu este uitat şi nimeni nu este abandonat, cu acea echipă care modernizează Clujul în toate domeniile prin creşterea calităţii vieţii în educaţie, sănătate, locuri de muncă, mediu, infrastructură, parcuri. Adică, cu acea echipă care fructifică avantajele competitive ale Clujului”, a spus Emil Boc, la ieșirea de la vot.

Primul mandat de primar pentru Boc a fost în 2004, când l-a învins pe Ioan Rus (PSD), în perioada 2008-2012 a fost premierul României, iar în 2016 a fost reales (a patra oară), cu aproape 65% din voturile clujenilor.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, în județul Cluj, prezența la vot a fost de 42,9%.

Citește și: PNL, peste 70% din voturi pentru Oradea și Bihor

#News