Locuitorii municipiului Constanța au rămas fără apă caldă

Societatea Electrocentrale Constanţa nu a avut bani pentru a plăti în avans gazele naturale utilizate pentru termoficare.

 Locuitorii din municipiul Constanța nu vor avea apă caldă și căldură, din cauza faptului că societatea Electrocentrale Constanța, aflată în insolvență, nu a putut achita gazul folosit pentru termoficare, fiind nevoită să oprească activitatea centralei CET Palas. 
Municipiul Constanța rămâne din nou fără apă caldă, fiind afectați toți locatarii racordați la sistemul centralizat. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Termoficare Constanța, societatea care distribuie agentul termic, potrivit digi24 .ro.

„Până la reluarea producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puşi în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum”,  a transmis compania

Potrivit acestora, s-a ajuns în această situație deoarece Electrocentrale nu a putut să achite contravaloarea gazelor naturale folosite pentru preducerea agentului termic. Din acest motiv, s-a oprit prepararea acestuia. Societatea care furnizează apă caldă afirmă că până când se vor găsi soluții pentru rezolvarea situației CET Palas,vor continua lucrările de modernizare a rețelei într-un ritm mai accelerat.

Compania a anunțat că va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate


Autoritățile locale au anunțat vineri că prețul energiei termice pentru populație aprobat de Consiliul Local al Municipiului Constanța pentru sezonul rece va fi de 450 de lei gigacaloria. Îngrijorările constanțenilor sunt mari, în condițiile în care de la data de 1 noiembrie ar trebui să se dea drumul la căldură, șansele fiind mici. „Autoritatea publică locală sprijină populația racordată la sistemul municipal alocând o subvenție substanțială la energia termică, așa încât costurile populației cu încălzirea să fie suportabile. Totodată, persoanele cu venituri mici pot depune cereri la locațiile indicate de Primăria Constanța pentru a beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuințelor”, a mai anunțat Termoficare Constanța.
Rămâne de văzut ce soluție va fi găsita, Electrocentrale Constanța, societate care se află în subordinea Ministerului Energiei, neavând bani pentru ca să plătească gazele neceaare pentru producerea apei calde și a căldurii.

Spitalul Municipal Mangalia nu va mai asigura gărzi pentru Pediatrie, din cauza lipsei de medici