Spitalul Municipal Mangalia nu va mai asigura gărzi pentru Pediatrie, din cauza lipsei de medici

Urgenţele vor fi asigurate doar de luni până vineri, între 8 și 14.

Spitalul Municipal Mangalia a anunţat că, începând de sâmbătă, nu vor mai exista gărzi pentru Pediatrie, urgenţele putând fi asigurate doar de luni până vineri, între orele 8 şi 14. Cazurile care vor apărea în afara acestui program vor fi redirecționate la Spitalul Judeţean Constanţa, potrivit g4media.ro.

 Spitalul Municipal Mangalia: Urgenţele pediatrice apărute în timpul săptămânii după ora 14, trebuie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia au postat, pe Facebook, o adresă către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa în care anunță că urgenţele pediatrice apărute în timpul săptămânii după ora 14, trebuie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.
“Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că independent de voinţa noastră, începând cu data de 22 octombrie 2022 nu mai putem asigura graficul de gărzi în specialitatea pediatrie. Medicii pediatri, angajaţi ai Spitalului Municipal Mangalia, vor asigura urgenţele în cadrul programului de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00. Începând cu ora 14, urgenţele vor fi redirecţionate către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Astfel, vă rog să aveţi în vedere că urgenţele adresate direct dumneavoastră prin serviciul 112 să fie transportate direct la SCJU Constanţa”, se precizează în adresa semnată de directorul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan.

Reprezentanţii spitalului  speră că această situaţie să fie doar temporară, doar până la finalul acestei luni. La sfârşitul lunii septembrie, Spitalul Mangalia a prezentat graficul gărzilor pentru luna octombrie, cu precizarea că “din cauza lipsei de personal pe secţia pediatrie, graficul de gărzi este în lucru şi va fi comunicat ulterior”. Câteva zile mai târziu a fost publicată şi planificarea pentru secţia de pediatrie, gărzile apărând doar până în data de 21 octombrie inclusiv.

Un australian a plătit pentru un câine suma de 49.000 de dolari